Ana Sayfa Yunanistan Haber SKAİ: “Türkiye, Silahlanma Programını Hızlandırıyor”

SKAİ: “Türkiye, Silahlanma Programını Hızlandırıyor”

1
0

Yunanistan’da SKAİ televizyonu Türkiye’nin savunma sanayisini yakından takip ediyor ve ekrana taşıdığı haberlerle de Yunan kamuoyunu bilgilendiriyor.

Özellikle sabah programlarında güne adeta Türkiye ile başlıyor. Bu programlardan biri de bu sabah “Türkiye, KAAN savaş uçağı ve yeni fırkateynlerle silahlanma programını hızlandırıyor” başlığı altında Türkiye Savunma sanayiinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde çalışmalarına yer verildi.

Haberü-yorumda şu ifadeler kullanıldı:

“Tayyip Erdoğan, Kiriakos Miçotakis’ten Yunanistan’ı silahlandırmayı bırakmasını istemeye hazırlanırken, Türkiye kendi silahlanma programlarını yürütmeye ve hatta hızlandırmaya devam ediyor.

Türkler, yeni Türk firkateyni “İstanbul” un deniz denemelerine başladı. Ankara, Türk tersanelerinde üç fırkateyn daha inşa ediyor ve hedef üç yıl içinde üç fırkateyn daha inşa etmektir. Geminin yüzde 75’i Türk yapımı.

Aynı zamanda Türk yetkililer, KAAN savaş uçağının 2023’ün sonunda havalanmaya hazır olacağını vurguluyor. Ancak 2030’a doğru hava kuvvetlerine katılabilecek. Bu yüzden Türkler, boşluğu doldurmak için Eurofighter’a doğru bakıyor.“

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz