Ana Sayfa Yunanistan Haber SİRİZA partisi: “Miçotakis Bölgeyi Başka Karanlık Günlere Döndürmeye Çalışıyor”

SİRİZA partisi: “Miçotakis Bölgeyi Başka Karanlık Günlere Döndürmeye Çalışıyor”

2
0

Yunanistan’da lider Çipras’ın SİRİZA partisi, Yeni Demokrasi partisi kurmayı ve eski Dışişleri Bakanı olan Dora Bakoyanni’yi Rodop gezisi esnasında ilin dağlık bölgesindeki bir azınlık köyünde yaptığı konuşma vesilesiyle eleştirdi.

Köyde Azınlık insanlarına hitaben konuşan Bakoyanni, seçimlerde partisinin azınlıktan aldığı düşük oy oranlarından dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtirken, Yeni Demokrasi partisinin köy sakinlerini desteklemesi için 25 Haziran seçimlerinde destek istedi.

Bakoyanni konuşmasında şunları dile getirmişti:

“Sizden destek bekliyorum. Siz beni desteklemezseniz ben sizi yarın destekleyemem. Atina’da herkes benim gibi azınlığı sevmiyor. Bu mesajı vermek için buradayım. Destek bekliyoruz. Bize destek vermezseniz, işler daha zor olacak.”

Yukarıdaki açıklama hem Batı Trakya Türk Azınlığı hem de SİRİZA partisi tarafından Türk azınlığa bir şantaj olarak yorumlandı.

“Miçotakis Bölgeyi başka karanlık günlere döndürmeye çalışıyor”

SİRİZA partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Miçotakis’in günlerce Müslüman azınlığı hedef alıp, gerilim ve kutuplaşmaya yatırım yaparak SİRİZA’ya oy veren 20.000 Yunan vatandaşının oylarını yok saymaya çağırmasının ardından, sayın Bakoyanni, şu sözlerle azınlığa amansızca şantaj yapmak için Trakya’yı ziyaret etti: ‘Bizi desteklemezseniz, işler çok zor olacak. Sana vermeye geldiğim mesaj bu.

Sayın Miçotakis, bu uygulamalarla birlikte istihbaratçı zihniyetiyle sözde Türk yetkililerin ‘gizli ziyaretleri’ne dair sızdırdığı ‘bilgi’lerle bölgeyi başka karanlık günlere döndürmeye çalışıyor. Karşısında SİRİZA’yı ve her demokratik yurttaşı bulacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz