Ana Sayfa Yunanistan Haber Şimdi De Türk Azınlık Çocuklarına İslam Dini’ni Yunanca Olarak Öğretecekler!

Şimdi De Türk Azınlık Çocuklarına İslam Dini’ni Yunanca Olarak Öğretecekler!

1
0

Yunanistan devleti Azınlığın dini eğitim ve değerlerine adeta soluk aldırmadan yüklenmeye devam ediyor.

Yunanistan devleti Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığı’nın dini eğitimine ve değerlerine adeta soluk aldırmadan yüklenmeye devam ediyor. Azınlığın tepkilerine rağmen yasallaştığı günden beri “240 İmam Yasası” olarak bilinen uygulama, Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın ortak kararıyla, Batı Trakya’ya tayin ettikleri müftülere bağlı olarak çalışacak 120 din öğreticisinin (İerodidaskalos) görevlendirileceği açıklandı.

Azınlık kurumlarının defalarca karşı çıktığı ve tepki gösterdiği yasaya göre, “İerodidaskaloslar”ın (din öğreticisi) görevi; “bölgedeki camilerde Kur’an kursu dersleri vermek veya devlet okullarında eğitim gören azınlık üyesi öğrencilere Yunanca dilinde İslam dinini öğretmek” olarak kaydedildi.

Devletin memur alımında uyguladığı sınav sistemiyle (ASEP) alınacağı açıklanan 120 “İerodidaskalosun” Gümülcine, İskeçe ve Dimetoka müftülüklerine bağlı olarak görev yapacakları ifade ediliyor.

“İerodidaskaloslar” (devlet okullarındaki Türk azınlık çocuklarına İslam dinini Yunanca olarak öğretecek olan memurlar) 9 aylık sözleşme ile işe alınacak. İerodidaskalosların 60’ının Gümülcine’de, 30’unun İskeçe’de ve diğer 30’unun da Meriç (Evros) ilinde görev yapacağı belirtiliyor.

Ayrıca “İerodidaskalosların” gerek duyulduğu durumda Medreselerde de görev yapabilecek. Bunun yanı sıra camilerde veya devlet okullarında öğrencilere ders vermek üzere görevlendirilen “İerodidaskoloslar” ihtiyaç duyulduğu takdirde, Tayinli Müftülerin kararıyla Müftülüklerde yardımcı idari personel olarak da görev alabilecek.

Batı Trakya’da Azınlık insanı Miçotakis hükümetinden var olan sorunlara (Ekonomi, İşsizlik, Eğitim, Müftülükler, Vakıflar) çözüm beklerken, Miçotakis hükümeti Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığı’nın dini eğitimine ve değerlerine adeta soluk aldırmadan yüklenmeye devam ediyor. Miçotakis hükümeti tarafından son iki günde açıklanan bu iki değişik uygulama Azınlık insanına “Kurban Bayramı hediyesi” olarak algılandı.

Bakalım Azınlık insanı nereye kadar dayanabilecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz