Ana Sayfa Yunanistan Haber Selanik’te Sağlık Sisteminde Can Simidi Görevi Üstlendi

Selanik’te Sağlık Sisteminde Can Simidi Görevi Üstlendi

11
0

“300’üncü Mobil Acil Sağlık Birimi” (KYMEA) ve “299’uncu Mobil Askeri Harekat Cerrahi Hastanesi” (KİHNE) bu günlerde Yunanistan gündemine oturdu.

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla özellikle Kuzey Yunanistan’da artan vakalar neticesinde hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin dolması üzerine devreye giren Savunma Bakanlığı, Selanik’teki 424 Genel Askeri Eğitim Hastanesi’nin (424 GSNE) avlusunda bulunan mobil hastane 300 KYMEA birimini (Mobil Acil Tıp Birimi) hizmete soktu.

Mobil Cerrahi Hastanesi (299 KICHNE), 22 Ağustos 2005 ile 2 Nisan 2007 tarihleri ​​arasında Kabil’de (Afganistan) hizmet verdikten sonra şimdi de Selanik’te Koronavirüs pandemisinin ikinci dalgasında görev yapmak üzere 424 Genel Askeri Eğitim Hastanesi’nin park yerine kuruldu.

Yunan şirketi AKMON SA tarafından tasarlanan ve uygulanan mobil hastane, taşeronlarla birlikte diğer Yunan şirketleri (GLASSART SA, Papapostolou N. SA, Petros Petropoulos SA, vb.) müttefik (NATO) şartnamelerine uygundur, modern ekipmana sahiptir ve özel olarak tasarlanmış konteynerlerde (konteynerler) geliştirilmiştir.

Mobil Cerrahi Hastane (299 KICHNE) aşağıdaki bölümleri içeriyor:

  1. İki genişletilebilir konteyner içinde iki ameliyat masası (biri septik ve diğeri aseptik ameliyatlar için) bulunan ameliyathane.
  2. Genişletilebilir konteyner içinde, çok ciddi vakalarla başa çıkmak için gerekli modern ekipmana sahip, tam donanımlı olan dört yataklı Yoğun Bakım Ünitesi.
  3. Genişletilebilir konteyner içinde tam donanımlı Resüsitasyon Odası.
  4. Konteyner içinde, klinik ihtiyaçların genel desteği için tam donanımlı mikrobiyolojik laboratuvar.
  5. Diş Ünitesi.
  6. g) Karın hastalıkları ve kapalı karın içi yaralanmalarının teşhisi için ultrason makineli ek ekipmanların bulunduğu Radyoloji Laboratuvarı.
  7. Sterilizasyon Kabı Ünitesi ve Sterilizasyon Aletleri ve Çamaşır İçi Ünitesi.
  8. Ayakta tedavi klinikleri.
  9. İlk Yardım ve Yaralanmaları Ayırma İstasyonları.

Her biri 10 yatak kapasiteli çadırlarda cerrahi – patolojik vakaların hemşirelik koğuşları.

  1. Düzenli ve acil cerrahi vakaların tam kapsamı için kan-plazma bankası.
  2. Eczane, çadırın içinde.
  3. Çevre, gıda, su uygunluğunun kontrolü için koruyucu hekimlik departmanı.
  4. Üç alım ve stabilizasyon grubu.

Konteyner ve çadırlarda, idari yardımcı alanlar, bakım personeli, malzemelerin depolanması, ekipmanın teknik desteği ve çalıştırılması (ana elektrik panosu, oksijen üretim ve ikmal merkezi, hava kompresörü), tuvalet ve banyolar.

Mobil hastanenin geliştirilmesi için toplam 10 standart konteyner, dört genişletilebilir konteyner ve 13 çadır (toplam 520 metrekare) gerekliyken, montaj süresi sadece bir gün. Tüm konteyner ve çadırlarda klima ve su kaynağı vardır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz