Ana Sayfa Yunanistan Haber “Salı Günü Akar ve Soylu İle Görüşeceğim”

“Salı Günü Akar ve Soylu İle Görüşeceğim”

2
0

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Savunma Bakanı Panagiotopulos ile birlikte Salı günü Türkiye’ye gideceğini ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşeceğini söyledi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, SKAİ televizyonunda katıldığı bir programda, “Göç konusu, 21 Mayıs seçimleri için kilit bir yüzleşme noktası olacak. Hükümet sonuçlarla konuşuyor, yasadışı göç akışlarını %80 oranında azalttık ve adalarımızı boşalttık” dedi. Bakan Mitarakis, Meriç Nehri Yunanistan-Türkiye sınırına örülen metal çitin uzatıldığını ve tüm sınır uzunluğu boyunca da genişleyeceğini belirtti.

Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, “Caydırma politikamız devam edecek, çiti genişleteceğiz. Çitin inşasına eşlik eden projeler ve gözetleme projeleri için Avrupa finansmanı olacak. Çite ilave yapılmasında 80 km için 100 milyon euroluk bir bütçe var” dedi.

Yunanistan’ın Türkiye ile ilişkilerine yönelik kendisine yöneltilen soruya Bakan Mitarakis, “Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmek iyi. Salı günü Nikos Panagiotopulos ile birlikte komşularla işbirliği köprüsü oluşturma bağlamında deprem bölgelerinde Hulusi Akar ve Süleyman Soylu’yu göreceğim.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz