Ana Sayfa Yunanistan Haber Sakellaropulu, Sisi İle Görüştü

Sakellaropulu, Sisi İle Görüştü

3
0

Yunanistan’a iki günlük resmi bir ziyarette bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah es-Sisi Cumhurbaşkanı Sakellaropulu tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, “Bölgemizde istikrarın bir direği olan büyük, dost bir ülkenin liderini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el-Sisi yaptığı görüşmede, “6 Ağustos’ta imzalanan MEB’in kısmi sınır anlaşmasının yürürlüğe girmesi, ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ve daha geniş bölge için bir kilometre taşıdır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, bugün büyük, dostane bir ülkenin liderini, bölgemizde bir istikrar sütunu ve Müslüman ve Arap dünyasının gerçek bir güç liderini memnuniyetle karşılamanın Yunanistan ve kendisi için çok önemli olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu es-Sisi’ye hitaben yaptığı konuşmada, “Yunanistan ile uzun süredir devam eden dostluk, saygı ve kültür ilişkileriyle bağlı bir ülke, pandemi nedeniyle ziyaretinize istediğimiz ihtişamı vermemizden dolayı üzüntü duyuyoruz” dedi.

Sakellaropulu konuşmasının devamında sözü Türkiye ile yaşananlara getirdi. Türkiye’nin bölgede saldırgan ve suçluluğunu arttırdığına atıfta bulunan Sakellaropulu, son zamanlarda terörizmin yeniden canlanmasını eleştirdi ve dini değerlerin aşırılık eylemleriyle hiçbir ilgisinin olmadığını tartışılmaz olduğunu vurguladı.

Sakellaropulu, 6 Ağustos’ta imzalanan anlaşmanın ikili ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunacağını belirterek, bunu diğer anlaşmaların da takip edileceğini sözlerine ekledi. Mısır’ın, ülkenin güvenliği ve deniz sınırlarıyla ilgili her türlü konuda Yunanistan’ın yanında ve Yunanistan’dan yana olacağını vurguladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Sakellaropulu’ya sıcak karşılamadan dolayı içtenlikle teşekkür etti ve iki ülke arasındaki uzun vadeli ilişkilere atıfta bulundu. Kendisinin de kaydettiği gibi, görüşmelerinin yapıcı olacağına olan inancını ifade ederken, birçok kez Yunanistan’ı ziyaret ettiğini de dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz