Midilli’de polis mültecilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.
Yunanistan’ın Midilli Adası’daki mülteci kampında gösteri yapan mülteciler ve polis arasında arbede yaşandı. Midilli’de polis mültecilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.
Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki mülteci kampında gösteri yapan mülteciler ve polis arasında arbede yaşandı. Aralarında refakatsiz çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 mülteci, kötü şartlarıyla bilinen Moria Kampı’ndan taşınmak için gösteri düzenledi.
Gösterisi sırasında polis ile mülteciler arasında arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekipleri, mültecilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığından yapılan açıklamada, Ada’dan ayrılmak için gösteri yapan refakatsiz çocuklardan bazılarının polise saldırdığı ve bu yüzden göz yaşartıcı gaz kullanıldığı iddia edildi.