Ana Sayfa Yunanistan Haber “Planladığımız Şey Türkiye’ye Daha Fazla Baskı Uygulamaktır”

“Planladığımız Şey Türkiye’ye Daha Fazla Baskı Uygulamaktır”

3
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Varviçiotis, “Planladığımız şey Türkiye’ye daha fazla baskı uygulamaktır” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Varviçiotis, “Yapmayı planladığımız şey, Türkiye’nin son dönemde masaya koyduğu adaların askerden arındırılması ve egemenliğimizin sorgulanması taleplerinden vazgeçmesi için Türkiye’ye daha fazla baskı uygulamaktır” dedi ve şunları söyledi: “Ulusal egemenliğimizi ve karasularımızı müzakere etmeyeceğiz” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varviçiotis Salı sabahı yaptığı açıklamada, “6 Şubat’taki ölümcül depremden sonra ortaya çıkan ihtiyaçlar nedeniyle ve Türk kamuoyunun da bakışının değişmesiyle Türkiye ile gerilimi düşürmek için bir fırsat penceresi” olduğunu söyledi.

Bakan yardımcısı özellikle Alpha televizyonuna verdiği bir röportajda Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesinin nedenlerine değindi ve buna iki faktörün katkıda bulunduğunu ileri sürdü.

Birincisi, “Miçotakis hükümeti tarafından inşa edilen diplomatik ve askeri blok, yani uluslararası ittifaklar, Türk provokasyonunun uluslararasılaşması ve caydırıcı gücümüzü artıran güçlü silahlanma”.

İkincisi, “Türkiye’de meydana gelen ve siyasi ve insani sonuçlarının yanı sıra derin ekonomik sonuçları da olan deprem”.

Bakan Yardımcısı Varviçiotis, “efelik tarzları davranışların, aşırı silahlanma ve uluslararası sorunların Türk kamuoyunu ilgilendirdiği bir dönem değil. Evlerini yeniden bulmanın, yollarını yaptırmanın, çocuklarının gidebileceği bir okula sahip olmanın derdindeler. Aşırılık yanlısı seslerin düşmesi için bu fırsat penceresi böyle yaratıldı” dedi.

Sonuç olarak Miltiadis Varviçiotis, “Yapmayı planladığımız şey, Türkiye’nin son dönemde masaya koyduğu adaların askerden arındırılması ve egemenliğimizin sorgulanması taleplerinden vazgeçmesi için Türkiye’ye daha fazla baskı uygulamaktır” dedi ve şunları söyledi: “Ulusal egemenliğimizi ve karasularımızı müzakere etmeyeceğiz” apaçık ortadadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz