Ana Sayfa Yunanistan Haber Pazartesi Günü Atina’da Türk Büyükelçiliğine Yürüyecekler

Pazartesi Günü Atina’da Türk Büyükelçiliğine Yürüyecekler

4
0

Yunanistan Panhelenik Pontuslular Dernekleri Federasyonu Ermenilerle birlikte hareket ederek Atina’da Türkiye Büyükelçiliğine yürüyecek.

Yunanistan Panhelenik Pontuslular Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, sözde “Ermeni Soykırımının” 108. Yıldönümü dolayısıyla 24 Nisan Pazartesi günü öğleden sonra saat 18:30’da Atina’da Türkiye Büyükelçiliğine doğru bir protesto yürüyüşüne katılarak Yunanistan’daki Ermeni cemaatine destek vereceği belirtiliyor.

Yunanistan Panhelenik Pontuslular Dernekleri Federasyonu tarafından Sosyal medyada yayınlanan afişte, “Hepimiz orada olacağız” ifadelerine yer veriliyor.

Bir yürüyüş de Selanik’te Türkiye Başkonsolosluğuna yapılacak. Ermeni, Pontus ve Güney Kıbrıs dernekleri hep birlikte Aristoteles meydanında toplandıktan sonra Selanik caddelerinde yürüyerek Türk Başkonsolosluğuna doğru yürüyecekler. Hatırlanacağı üzere Ermeniler geçtiğimiz yıl yaptıkları yürüyüşlerde Türk bayrağını yakmışlardı.

Kalamata Belediyesinde anma töreni

Öte yandan Yunanistan’ın birçok kentinde tören ve ayinler düzenlenecek. Bunlardan biri de Kalamata Belediyesi tarafından 24 Nisan Pazartesi günü saat 18:00’da, Kalamata Belediyesi tarafından dikilen anıtın bulunduğu Metropolit Hrisostomos meydanında gerçekleştirilecek.

Amerika ve Avustralya’da anma törenleri

Yunanistan içinde olduğu gibi diasporada yaşayan Yunanlıların kurduğu dernekler de harekete geçerek sözde “Ermeni Soykırımının” 108. Yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenliyor.

Avustralya’nın Sidney kentinin Hyde Park’ta 23 Nisan Pazar günü saat 14:00’da büyük Adalet Yürüyüşü yapılacak. 24 Nisan tarihinde ise Chestwood Konser Salonu’nda saat 19:00’da Dr. Ümit Kurt’un açılış konuşmacısı olacağı ulusal bir anma etkinliği düzenlenecek.

26 Nisan’da Sidney’in batısında, Ermeni Apostolik Kilisesi’nde saat 19:30’da Dr. Ümit Kurt ve Ara Kayayan’ın konuşmacı olduğu bir anma töreni düzenlenecek.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz