Ana Sayfa Yunanistan Haber Patrik Bartolomeos’tan Elpidoforos’un İstifasını İstiyorlar!

Patrik Bartolomeos’tan Elpidoforos’un İstifasını İstiyorlar!

1
0

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Yunan diasporası Elpidoforos’un istifasını talep ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ve New York’taki Türkevi’nin açılışına katılması “suç” olarak değerlendiriliyor ve istifasını istiyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Yunan diasporası, Fener Rum Patrikhanesi Amerika Başpiskoposu Elpidoforos Lambriniadis’in istifasını Patrik Bartolomeos’tan talep ediyor.

Hatırlanacağı üzere Fener Rum Patrikhanesi Amerika Başpiskoposu Elpidoforos Lambriniadis’in New York’taki Türkevi’nin açılışına katılmış, Yunanistan ve Kıbrıs’ta milliyetçi kesimlerin tepkisini çekmişti. Birçok Helen milliyetçisi bazı dini önderlerin katılmamayı seçtiği bu etkinliğe ABD Başpiskoposu’nun katılmasını hata olarak görürken, Elpidoforos’a ‘Ankara’nın Kıbrıs meselesinde olumsuz tavırlar içerisinde olduğu bir süreçte Erdoğan hükümetinin propagandasına alet olma’ suçlaması yöneltilmekte.

Yunanlı milliyetçi kesimler, Elpidoforos’un ilerleyen yıllarda Fener’de gerçekleşecek yeni patrik seçimlerinde konumunu güçlendirmek için iktidar odaklarıyla ve Ankara’yla yakın ilişki kurmaya çalıştığını da öne sürüyor.

Bu nedenle Maria Prassakou’nun inisiyatifiyle, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Yunan diasporası change.org’da istifa dilekçesini imzalamaya davet ediyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz