Ana Sayfa Yunanistan Haber Paskalya Bayramında “Kutsal Işık” Evlere Şu Şekilde Gönderilecek

Paskalya Bayramında “Kutsal Işık” Evlere Şu Şekilde Gönderilecek

2
0

Koronavirüs nedeniyle Paskalya Bayramında “Kutsal Işık” evlere SMS ile gönderilecek.

Koronavirüs salgını Hristiyanların Paskalya Bayramını da vurdu. “Kutsal Işık” Yunanistan’da her yıl Başbakanlığa ait uçakla Kudüs’ten (Jerusalem) alınır, Atina’ya getirilir ve oradan da tüm Yunanistan’daki şehirlere dağıtılırdı.

Paskalya Bayramı gecesi ayinin yapıldığı kiliseden ayin sonrası Hristiyan vatandaşlar “Kutsal Işık” ile elindeki mumu yakar evlerine götürürdü. Bu yıl Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan önlemler gereği bu dini uygulama değişik bir yöntemle yapılacak.

Örnek olarak Dedeağaç Belediyesi, Dedeağaç Metropolitliği ile işbirliği içerisinde bir uygulama yöntemi geliştirdi. Metropolit Anthimos Atina’dan uçakla getirilecek olan “Kutsal Işık” fenerini Dedeağaç Havalimanı’ndan alacak ve Metropolitliğe getirecek. Burada önceden hazırlanan gönüllü ekipler tarafından, sms yoluyla veya telefonla “Kutsal Işık” almak istediğini bildiren ailelerin kapısına giderek, kapının dışına bırakılacak fenerdeki mum yakılacak ve böylece “Kutsal Işık” bu şekilde ailelere ulaştırılmış olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz