Ana Sayfa Yunanistan Haber Paraşütle Atlayan Asker Kurtarılamadı

Paraşütle Atlayan Asker Kurtarılamadı

4
0

Dün gece eğitimi sırasında paraşütle atlayan asker kayboldu, ancak bu sabah erken saatlerde yaralı olarak bulundu. Hastaneye kaldırılan asker doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Dün geceden bu yana kayıp olan paraşütle atlayan asker bu sabah ağır yaralı olarak bulundu ve acilen Atina’daki 401 Askeri Hastaneye kaldırıldı. Derhal müdahale eden doktorlar malesef talihsiz askeri kurtaramadı ve asker yaşamını yitirdi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından biraz önce yapılan açıklamada, Özel Operasyon Kuvvetleri’nde görevli komando çavuşun Chinook helikopterinden serbest atlayış sırasında dün gece ağır yaralandığı ve daha sonra da hayatını kaybettiğini açıklandı.

3 Eylül 2020 Perşembe gecesi saat 22:00 sularında Atina’nın Megara bölgesinde paraşüt atlama eğitimi gerçekleştiren askerlerden biri atlama sonrasında kaybolunca Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde telaş başladı ve gece boyunca helikopterler ve yaya olarak geniş bölgede aramalar yapıldı. Ancak gece yapılan aramalar sonuç vermedi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler eğitimin yapıldığı bölgede aramalarına devam etti ve paraşütle atlayan asker ağır yaralı halde bulundu. Derhal askeri helikopter ile Atina’daki 401 Askeri Hastaneye kaldırılan asker doktorların tüm müdahalelerine rağmen malesef kurtarılamadı. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı askerin ailesine taziye mesajı gönderdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz