Ana Sayfa Yunanistan Haber Panagiotopulos Bu Defasında Taşöz Adasından Türkiye’ye Mesaj Gönderdi

Panagiotopulos Bu Defasında Taşöz Adasından Türkiye’ye Mesaj Gönderdi

1
0

“Cahiller için, diyebilirim ki, hatta talep listelerine Thassos’u bile eklediler, buna bile cesaret ettiler. Amerikan Hükümeti’nin burada varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor.”

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, 18 Ekim 2022 Salı günü Taşöz (Thasos) adasının Osmanlı’dan kurtuluşunun 110. yıldönümü nedeniyle Taşöz’de düzenlenen törene katıldı. Bu yılki etkinliğe Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan Büyükelçisi Yunan asıllı George Tsunis de katıldı.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos hemen tören sonrası gazetecilere yönelik yaptığı açıklamada isimlendirmeden üstü kapalı Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Bakan Panagiotopulos, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan Büyükelçisi sayın George Tsounis de varlığıyla bugünkü kutlamaya renk kattı. Bugün burada, Thasos’ta Amerikan Hükümeti’nin temsilcisi olarak Yunan kökenli yüksek bir yetkili de bir mesajın sinyalini veriyor: Cahiller için, diyebilirim ki, hatta talep listelerine Thassos’u bile eklediler, buna bile cesaret ettiler, burada ABD Büyükelçisi ve dolayısıyla müttefiklerimizin resmi temsilcisi olan Amerikan Hükümeti’nin varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor.” İfadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Panagiotopulos açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı.

“Amerikan Hükümeti’nin Thasos adasında varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor”

“Thasos Adası’nın tüm ihtişamıyla öne çıktığı ve 110 yıl önce Yunan Donanması’nın güçleri tarafından Osmanlı boyunduruğundan kurtuluşunun yıldönümünü kutladığı parlak bir günde, buranın yerel yetkilileri ile birlikte bugün burada olduğumuz için sevincimi ifade etmek istiyorum. Yunanistan büyürken, büyük Ulusal Zaferler kazandı ve güçlü Silahlı Kuvvetlerine ve Ege Denizi’ne hakim olan bir Donanmaya güvendi.

Bugün bile hırsımız Yunanistan’ı askeri olarak güçlendirmek, yayılmacı hamleler yapmak değil, ulusal egemenliğini ve ulusal haklarını tam olarak savunmaktır. Ama Silahlı Kuvvetleri güçlendirmeye yönelik sürekli çabanın yanı sıra dostlarımızın varlığı da çok önemli ve dost dediğimde Batı dünyasında, ait olduğumuz kamptaki Müttefiklerimizi Avrupa Birliği’nde ve NATO’da ortaklarımızı kastediyorum.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan Büyükelçisi sayın George Tsounis de varlığıyla bugünkü kutlamaya renk kattı. Bugün burada, Thassos’ta Amerikan Hükümeti’nin temsilcisi olarak Yunan kökenli yüksek bir yetkili de bir mesajın sinyalini veriyor: Cahiller için, diyebilirim ki, hatta talep listelerine Thassos’u bile eklediler, buna bile cesaret ettiler, burada ABD Büyükelçisi ve dolayısıyla müttefiklerimizin resmi temsilcisi olan Amerikan Hükümeti’nin varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor.”

Sırasıyla bu ziyarete ilişkin kısa bir açıklama yapan Büyükelçi George Tsounis ise şu ifadeleri kullandı: “Thasos’da olmak ve bu yıldönümünün tadını çıkarmak benim için büyük bir zevk. Davet edilmeyi büyük bir onur olarak görüyorum, bu benim için özel bir şey ve gelecek yıl tekrar gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Milli Savunma Bakanı arkadaşım Sayın Panagiotopoulos ile burada olmaktan gerçekten onur duyuyorum. Yazın Thassos’a tatile geleceğim.”

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz