Yunanistan’da “Örümcek General” olarak bilinen Gümülcine kökenli Kara Kuvvetleri emekli komutanı Fragkos Fragkoulis, Yunan haber sitelerinden birine verdiği mülakatta önemli uyarıda bulunurken, Yunanistan’daki milis gruplarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
Fragkos, “Kastelorizo (Meis) kompleksine yasadışı göçmenlerin toplu gelişlerinden derin endişe duyuyorum” diyerek dikkatleri Meriç sınırına değil de Meis adasına çektiği görüldü.
General Fragkos son günlerdeki gelişmelerle ilgili özetle şu ifadeleri kullandı.
“Acilen ıssız bir adaya sevkiyat yapılmalıdır, helikopter pisti de bulunan, örnek olarak Antipsara (Balık Adası) adasına Chinook helikopterleri inebiliyor, istihkam birliği tarafından 2010 yılında inşa edilen küçücük bir de limanı bulunuyor.
Kaldı ki şu ana kadar Yunan tarafından herhangi bir tepki görmediğimizden ve belki de Yunan politikasının gözünden kaçmış olabilir.
NATO’daki Türk müttefiklerimiz, Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölgesinin üzerine dayandırıldığı 500 kişinin bulunduğu adaya eğer böyle iki üç çıkarma yaparlarsa, MİT’in ajanları tarafından devasa bir sorun yaratılacaktır, hem de barışcıl bir şekilde.
Soru şu; acaba Evros’a saldırı bir şaşırtmaca mı? Türkler binlerce mülteciyle Kastelorizo (Meis) adası kompleksine mi çıkarma yapacak?
Öngörülen Komando Taburunu Türk işgalcileri gerektiği şekilde karşılamak üzere Megisti adasına ve kayalık adalar üçgenine gönderin.
Planlar hazır ve mağaralar, sahiller ve adacıklar hakkında her şeyi öğrenmek için dönüşümlü olarak Komandoları gönderin.
15 bin yedek komandomuz enduro motosikletleriyle, hücüm bot ve hız botlarıyla, dağlarda gerilla savaşını iyi bilmeleriyle katkı sağlamak üzere var olsunlar ve biz bunları değerlendirmeyelim. Bu asla kabul edilemez.
Silahlı olmayan veya Özel Kuvvetlerin Silahlarını bilmeyen Giritli yedek komandomuz yok.
Anında öldüren binlerce F-N istiflenmiş silahımız var, ancak sadece yaralayan “Alman Araplar” için seviye yükseltmeyi aramak gerçekten inanılmaz!”