Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Türkiye Gerginliği Azaltma Yönünde Adım Atarsa Eğer Görüşmeye Hazırız”

Miçotakis: “Türkiye Gerginliği Azaltma Yönünde Adım Atarsa Eğer Görüşmeye Hazırız”

4
0

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile Atina’da Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda görüştü. Görüşmede Midilli adasındaki Moria Kampında yaşananlar ve Yunanistan Türkiye arasında yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Miçotakis, Türkiye’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı egemenlik haklarını ihlal ettiğini dile getirdi ve Avrupa Birliği’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı yanında sözde değil, bu defasında pratikte durduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Miçotakis Türkiye ile diyalog için yine şart öne sürerek, “Türkiye Avrupa Birliği zirvesi öncesinde ve sonrasında da tabii ki krizin aşılması yönünde olumlu adımlara devam etmelidir. Elle tutulur somut örnek adımlar olursa istikşafi görüşmelere derhal hazırız” dedi.

İki ülke arasında deniz yetki alanlarına ilişkin istikşafi görüşmeler 2002 yılında başlatıldı. Son görüşme ise 2016 yılında Atina’da gerçekleştirildi.

Bu tarihten sonra Ankara-Atina hattındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz