Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Erdoğan Söylemlerinde Sesini Düşürmeli”

Miçotakis: “Erdoğan Söylemlerinde Sesini Düşürmeli”

1
0

Miçotakis Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte, “temasların yapıcı olabilmesi için Türk Cumhurbaşkanının “söylemlerinde sesini düşürmesi gerektiğini” kaydediyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan’da bu yılki turizm sezonu, aşı belgesi önerisi ve Türkiye ile ilişkiler hakkında konuştu. Miçotakis, “bu yılki turizm sezonunun geçen yıla göre çok daha iyi geçeceği” ümidini ifade ediyor.

Başbakan Miçotakis, Hedefin bu yıl 2019 seviyesinin en az % 50’sine ulaşmak olduğunu, Yunanistan’ın “Elefteria” (Özgürlük) aşı kampanyasının Mayıs ayına kadar 60 yaş üstü tüm vatandaşların aşı olmasını sağlayacağına inandığını ifade etti.

Başbakan Miçotakis röportajında, Yunanistan-Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak, Atina’nın Ankara ile sadece deniz alanlarının sınırlandırılması konusunda görüşmeyi kabul ettiğinin altını çiziyor.

Başbakan, (iktidara geldiğinde) Recep Tayyip Erdoğan’a bir “dostluk eli” uzattığını hatırlatarak, temasların yapıcı olabilmesi için Türk Cumhurbaşkanının “söylemlerinde sesini düşürmesi gerektiğini” kaydediyor.

Göç konusunda konuşan Kiriakos Miçotakis, ağırlıklı olarak Türkiye tarafından ileri sürülen geri itme iddialarını kesinlikte reddediyor ve vurguluyor: “Sınırlarımızı koruyoruz ve mültecilerin siyasi baskı için araç olarak kullanılmasına izin vermiyoruz.” İfadelerini kullanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz