Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis, “Atina ve Lefkoşa Mutlak Koordinasyon İçinde Devam Ediyor”

Miçotakis, “Atina ve Lefkoşa Mutlak Koordinasyon İçinde Devam Ediyor”

2
0

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Lefkoşa’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptıkları görüşmenin ardından Kıbrıs sorunu, bölgesel meseleler ve göç konusunda ortak açıklamalarda bulundu.

Hristodulidis, Rodos’ta çıkan yangınlardan etkilenen bölgelerin yeniden ağaçlandırılmasının masraflarını Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin üstleneceğini açıklayarak, Kıbrıs’ın ihtiyaç duyulduğunda yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hristodulidis, kaçak göçmenler konusunun sadece devletlere has bir mesele olmadığını vurgularken, Yunanistan – Kıbrıs (Güney) – İsrail arasında üçlü bir görüşme yapılacağını duyurdu.

Kıbrıs meselesine ilişkin olarak, çıkmaza son verme çabalarına ve müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin gelişmeleri Kiriakos Miçotakis ile görüştüğünü vurguladı.

Türkiye ile ilgili olarak, Avrupa-Türkiye ilişkilerini güçlendirme arzusunu memnuniyetle karşılarken, seçimlerden sonra ülkedeki gelişmelerin özel bir ilgiyle değerlendirildiğini kaydetti.

Başbakan Miçotakis, Güney Kıbrıs’ın, Rodos’un ağaçlandırma masraflarını üstlenme kararından dolayı Hristodulidis’e teşekkür etti ve 11 ve 12 Ekim’de adada Kıbrıs Rum yüksek konseyi düzenleme olasılığını açık bıraktı.

Konuk başbakan Miçotakis, Yunanistan’ın jeopolitik olarak yükseldiğini ve ortak kaygısının Kıbrıs’taki işgalin sona erdirilmesi ve Kıbrıs sorununun adil bir şekilde çözülmesi olduğunu kaydetti. Miçotakis, “Atina ve Lefkoşa mutlak koordinasyon içinde devam ediyor” dedi.

Başbakan Miçotakis, kademeli olması koşuluyla, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde yaklaşan iyileşmeyi “kucaklamamız” gerektiğini vurguladı ve “bu, Türkiye’nin esasen politikasını değiştirdiği anlamına gelmiyor, ancak Yunanistan’ın ikili ilişkilerin iyileştirilmesinde her türlü marjı tüketecek özgüveni var” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz