Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Adaların Egemenliği Gibi Saçmalıkları Tartışmaya Niyetli Değiliz”

Miçotakis: “Adaların Egemenliği Gibi Saçmalıkları Tartışmaya Niyetli Değiliz”

2
0

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Patras’ta düzenlediği basın toplantısında günün tüm önemli meselelerine ilişkin soruları yanıtladı ve Türkiye’ye sert bir mesaj daha gönderdi.

Başbakan Miçotakis, Atina’nın saçmalıklarla diyaloğa girmeyeceğini ve ülkenin savunma programını kimseye sormayacağını açıkça belirtirken, aynı zamanda vatandaşların kendilerini güvende hissettiklerinin de altını çizdi.

Miçotakis şu ifadeleri kullandı: “Savaşın patlak verdiği bir zamanda genellikle çekişmeli ve saldırgan bir komşuyla yaşıyoruz. Ancak Türkiye için stratejiyi ilk andan itibaren netleştirdim: Deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda dürüst bir diyalog istiyoruz ve örneğin adaların egemenliği gibi saçmalıkları tartışmaya istekli değiliz. Savunma programımız ile ilgili kimseden izin almayacağız. Yunanistan revizyonist bir güç değil, Doğu Akdeniz’de istikrar ve barış için bir güçtür. Erdoğan değişir mi diye ona ben karar veremem. Türkiye’nin yöneticilerinden duyulan birçok şey seçim öncesi dönemden kaynaklanıyor ama arkasında yapısal bir revizyonizm var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz