Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Adalarımıza Gece Gelecek Olanları Gün Işığında Bekleyeceğiz”

Miçotakis: “Adalarımıza Gece Gelecek Olanları Gün Işığında Bekleyeceğiz”

1
0

Başbakan Miçotakis gittiği Fransa’dan yine Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesaj gönderdi. Miçotakis, “Adalarına gece gelecek olanları gün ışığında bekleyeceğiz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi. İkili görüşmelere geçmezden önce basına yönelik açıklamalarda bulundu. Başbakan Miçotakis Türkiye’nin Yunanistan’a karşı provokasyonları arttırdığını ileri sürdü ve “Adalarımıza gece gelmekle tehdit edenleri gündüz bekleyeceğiz”. İfadelerini kullandı.

Miçotakis şunları söyledi:

“Adalarımıza gece gelecek olanları gün ışığında bekleyeceğiz”

“Vatanım, mahallesindeki tehditleri gayet iyi biliyor. Cumhurbaşkanı Macron ile Ege ve Doğu Akdeniz’de artan Türk provokasyonu hakkında bazı düşüncelerimi paylaşacağım. Macron’a ülkeme verdiği açık destek için teşekkür ediyorum. Biz meydan okumalara hazır bir şekilde yanıt veriyoruz ve bizi tehdit edenlere ve sözde bir gece adalarımıza geleceklerini söyleyenleri, kimin uluslararası hukuka sahip olduğunun görülebileceği gün ışığında bekliyoruz.

Size hatırlatmak isterim ki, ilk Fransız Rafale uçakları zaten Yunan göklerinde uçuyor ve ilk iki Belharra fırkateyni Lorient’teki tersanelerde inşa ediliyor. Ancak kalkanımız sadece silahlarımız değil, aynı zamanda güçlü ittifaklarımızdır. Ancak her şeyden önce bizim tarafımızda meşruiyet gücü ve argümanlarımız var. Kapılarımızı tahriklere kapalı tutuyoruz, ancak pencereyi her zaman diyalog ve tartışmalara açık tutuyoruz. Yunanistan sadece bir caydırıcı güç değil, her şeyden önce bir işbirliği gücüdür.

Yunanistan bir caydırıcı güç olmasının yanı sıra bir işbirliği gücüdür ve Yunan-Fransız işbirliğini üç kelimeyle özetlersem, şunu söyleyebilirim: Birlikte daha güçlüyüz.”

Miçotakis, iki ülke arasındaki çok seviyeli ortaklığın imzalanmasından bu yana bir yılın tamamlanmasından bahsetti ve bunun AB’nin stratejik özerkliğinin desteklenmesine katkıda bulunduğunu vurgulayarak, Yunanistan ve Fransa’nın uluslararası düzeyde artan enerji fiyatları sorununa Avrupa’dan bir çözüm bulmak için koordinasyon içinde olduklarını da sözlerine ekledi ve Atina’nın doğal gaz fiyatına bir tavan getirilmesi ve elektrik fiyatının düşürülmesine yönelik bir tavan fiyat belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Macron ise, “iki ülke arasındaki işbirliği çok uzaklardan geliyor ve çok uzaklara gidiyor” dedi.

Macron, bugün ülkesinin Yunanistan ile savunma ve güvenlik alanlarındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, aynı zamanda Yunanistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik açıklama ve provokasyonları kabul edilemez olarak nitelendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz