Ana Sayfa Yunanistan Haber Meriç Sınırına Yüzer Polis Birimi

Meriç Sınırına Yüzer Polis Birimi

1
0

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Meriç sınırına şimdi de kayıklı polisler birimi kuruluyor.

Miçotakis hükümet, bölgede kaçak mülteci geçişlerini durdurmak üzere yeni uygulamalara devam ediyor. Sınır muhafızlarından ve Yunan askeri kuvvetlerinden sonra şimdi de Yunanistan Emniyet Teşkilatı Meriç sınırına düzensiz göçmen ve mülteci dalgalarını önlemek için sınırları daha fazla korumak için iki Yüzer Polis birimi kurulması çalışmalarına başladı.

Atina kaynaklı ilk bilgilere göre, konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin imzalandığı, geriye kalan personel seçimi ve iki bölgede görev yapacak bay ve bayanların özel eğitimlerinin gerçekleştirilmesi konusu üzerine çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Oluşturulacak olan bu birimlerin Meriç (Evros) İli’nin kuzeyini ve güneyini kapsayacak ve karargahları Kumçiftliği (Orestiada) ve Ferecik (Feres) kasabasında olacak ancak Dedeağaç’a bağlı olarak görev yapacak.

Yüzer Polis Birimi, göçmen ve mültecilerin olası girişlerini önlemek için Meriç nehrinde 24 saat devriye gezerek durumu kontrol edecek. Polisin emrinde sürat tekneleri bulunacak, yaz aylarında nehirdeki su seviyesi düştüğünde ise ahşap teknelerle devriye gezecek. Ayrıca, Yunan Polisinin eski bir üst düzey yetkilisine göre, mümkün olan en yüksek sonucu elde etmek için en modern araçlarla donatılacaklar.

Aynı zamanda hükümet, Meriç sınırına yapımı devam eden metal çitin, yaklaşık 65 kilometrelik kısmına da çit inşa edilmesini ihale etmeye kararlı görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz