Ana Sayfa Yunanistan Haber Meriç Sınır Bölgesinde Yeni Düzenleme Çalışmaları Hızlandırıldı

Meriç Sınır Bölgesinde Yeni Düzenleme Çalışmaları Hızlandırıldı

17
0

Yunanistan-Türkiye kara sınır bölgesini oluşturan Meriç Nehri kıyılarında çalşmalar ve yeni düzenlemeler aralıksız devam ediyor.

Merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu tarafından Meriç sınırında yapay engellerin inşası ve montajı, savaş mevzileri, gözlemevlerinin onarımı ve yeniden konumlandırılması, yenilerinin yerleştirilmesi, yüksek metal gözetleme kulelerinin montajı, ışıklandırma, kamera sistemi, dron ekibi biriminin oluşturulması, devriye yolları güzergahlarının düzenlenmesi onarım ve bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

4. Kolordu’ya bağlı askeri ve sivil personel aralıksız bir şekilde çalışarak sınır bölgesine yerleştirilecek yapay metal engellerin yapımı ve montajına devam ediyor.

Yunanistan tarafından sınır bölgesine yapılan bu çalışmalar her ne kadar kaçak göçü engellemeye yönelik olsa da bir diğer düşünce de olası bir sıcak çatışmada Türk silahlı kuvvetlerini engellemek üzere dizayn ediliyor.

Bu bağlamda beton bloklar, 5 metrelik güçlü galvaniz metal çit, zırhlı araçların geçişini engellemek üzere yerin bir metre derinliğinden başlayarak 1,5 metre yüksekliğe varan beton duvarın yapılması çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kısacası Yunanistan Avrupa Birliği’nin de sınırlarını koruma bahanesini öne sürerek, Avrupa Birliği’nden kaçak göçün önlenmesine yönelik sınırların güçlendirilmesi için aldığı bütçeleri büyük ölçüde askeri amaçlı kullanmaya devam ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz