Ana Sayfa Yunanistan Haber Limni’de Müsilaj Görülmesi Üzerine Bakanlık Harekete Geçti

Limni’de Müsilaj Görülmesi Üzerine Bakanlık Harekete Geçti

1
0

Yunanistan’ın turistik beldelerinden biri olan Limni Adası açıklarında müsilaj görülmesi panik yarattı.

Marmara Denizi’nde yaşanan ve bütün dünyanın endişeyle izlediği müsilaj sorunu Yunanistan’a ulaştı. Yunanistan’ın turistik beldelerinden Limni Adası açıklarında müsilaj tespit edilmesi yetkilileri harekete geçirdi.

Çevre ve Enerji Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras, Doğal Çevre ve Su üzerindeki potansiyel etkileri kaydetmek için Posidonia’nın en büyük çayırlarından birinin bulunduğu Limni’deki Balıkçılık Araştırma Enstitüsü’nün (IN.AL.E.) dalgıçları tarafından yapılan numune alma sürecini gözlemledi. INALE Araştırma Direktörü Sotiris Orfanidis, “Posidonia çayırı, sualtı araştırmalarımıza ve ölçümlerimize göre çok iyi durumda” güvencesini verdi.

Sahil Güvenlik’in yardımıyla sahillere giden Bakan Yardımcı Yorgos Amiras ve beraberindeki uzman ekip, adanın Sığ sular, Plati, Thanos, Evgatis, Plaka, Mudros, Avlona, ​​​​Nea Maditos ve Ai Giannis gibi sahillerinden numuneler aldılar.

Alınan numunelerin tamamı Demokritos’a, Ulusal Habitatlar ve Sulak Alanlar Merkezi’ne (EKBY) ve gerekli bilimsel analizler için AUTh Biyoloji Bölümü Deniz Toksik Mikroalg Laboratuvarı Birimi’ne gönderileceği belirtiliyor.

Ayrıca buna paralel olarak, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve uydu fotoğraflarının kullanımıyla elde edilen veriler, Ege Üniversitesi Oşinografi ve Deniz Yaşamı Bilimleri Bölümü’nün Prof. Konstantinos Topuzelis yönetimindeki bilim ekibi, Güneydoğu sularından veri topladı.

Yunanistan Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Marmara Denizi’nde görülen müsilaj sorununun Limni Adası çevresinde görülenle bağlantısını bulmak için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Limni’nin çevreden sorumlu üst düzey yetkilisi Theodosis Dalaviços ise bu durumun Marmara Denizi’nde görülen müsilajla bir bağlantısı olmadığını söyledi. Dalavitsos, “Bu durum her yıl yaşanıyor ve bunun Marmara Denizi’nde yaşananla bir bağlantısını kuramıyoruz. Her yıl yüksek sıcaklar ve denizin durgun olması sebebiyle bu durum yaşanabiliyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz