Ana Sayfa Yunanistan Haber Koronavirüs 40 Gündür Bu Adamı “Ne Öldürdü, Ne De Güldürdü”

Koronavirüs 40 Gündür Bu Adamı “Ne Öldürdü, Ne De Güldürdü”

3
0

İnanılması güç bir durum. Mora (Peloponisos) Pirgos bölgesinden 50 yaşında bir erkek 40 günden beri Koronavirüs hastası, testler pozitif, ancak hiç bir semptom yok. Doktorlar bu durumun çok nadir olduğu, şimdiye kadar Yunanistan’da sadece 3 hastada ortaya çıktığını söylüyor.

Hastaya şu ana kadar 4 defa test yapıldığı ve dördünde de testlerin pozitif çıktığı ifade ediliyor. 50 yaşındaki hasta Kudüs’teki geziden dönenlerden biriydi. Yunanistan’a döndükten bir hafta sonra ilk olarak yapılan testlerde pozitif olduğu ortaya çıktı ve 10 gün boyunca Patra’da Rio Üniversite Hastanesi’nde tedavi amaçlı kaldı.

O zamandan bugüne, taburcu olduktan bir ay sonra, her hafta ve her defasında hastaneye giderek yaptığı Koronavirüs testlerinde pozitif çıktığı, ancak hiçbir semptom olmadığı ifade ediliyor.

Koronavirüs hastası adam yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bize bugüne kadar net bir cevap vermediler. Bir bayan doktor bize bu durumun, (testler 40 gündür pozitif ancak bir semptom yok) Yunanistan’da üçüncü vaka olduğunu söyledi.

“Evinde bir odada karantinada kalıyor”

Rio’daki hastaneden evindeki karantinaya yolculuk artık bir alışkanlık haline geldi. Evde karısı ve iki çocuğu onu bekliyor. Dört kişi 40 gün boyunca adeta bir eve kilitlendi.

Günlük yaşamın sorunları çok ve aileyi yormuş durumda. Birisi yemek için alışveriş yapmak zorunda. Bu yük, evin kadını olan ve onun da Koronavirüs hastalığı geçirdikten 14 gün sonra testlerinin negatif çıktığı 44 yaşındaki eşine kalıyor.

Her defasında dışarıya alışverişe çıkan kadına komşularının acayip bir şekilde bakmaları onları hem üzüyor hem de tedirgin ediyor. Şimdilik durumu bu şekilde götürmek zorunda oldukları belirtiliyor.

Patra Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Profesör Haralambos Gogos, 40 günlük sürenin en uzun sürelerden biri olduğunu, 40 gün sonra olsa da yapılan testlerde pozitif çıkmasının bir tehlike arzetmediğini, ancak Koronavirüs’ün bu süre içerisinde bulaşıcılığını da yitirdiğini belirtiyor. Ancak şahısın testlerinin negatif olarak çıkıncaya kadar önlem amaçlı ve yasalar gereği karantina altında olması gerektiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz