Ana Sayfa Yunanistan Haber Kırım’da Sözde “Pontus Devleti” Ruhunu Canlı Tutuyorlar

Kırım’da Sözde “Pontus Devleti” Ruhunu Canlı Tutuyorlar

3
0

Yunanistan, Kırım’ın değişik bölgelerinde yaşamlarına devam eden Rum asıllılar ile ilişkilerini geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Kırım’ın değişik bölgelerinde yaşamlarına devam eden Rum asıllılar “Yunan Kültür Günü”nü kutlamak için bir araya geldi. Etkinlikler Bahçesaray bölgesinde St. Havari Kilisesi’nde yapıldı.

Kırım’ın değişik bölgelerinde yaklaşık 3.000 yıllık mevcudiyetine sahip olan yaklaşık 5.000 ila 7.000 Kırım Rumları yaşıyor. Yunan devleti bu bölgelerde yaşayan Rum asıllılara eğitim başta olmak üzere değişik alanlarda örgütlenmeleri açısından yardım ediyor.

BİRLİK Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalar neticesinde elde ettiğimiz bilgilere göre, bölgedeki kültürel çalışmaların devam ettiği ileri sürüldü.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, “Kırım Cumhuriyeti Rumları’nın Özerkliği” “Taurida”nın Bölgesel Ulusal-Kültür ve eğitimden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Kırım’daki “B.I. Vernadsky” Federal Üniversitesi’nde Modern Yunanca Bölümü’nde Yard. Doç. olan Sokratis Lazaridis, bölgede yaptığı çalışmalarla, Yunanistan’daki Panhelenik Pontus Federasyonu ve Yunan devletinin bölgedeki çalışmalarına öncülük ediyor.

Yard. Doç. Sokratis Lazaridis’in Yunanistan’da Girit Üniveristesi ile işbirliği içerisinde, yaz aylarında Üniversite öğrencilerini eğitim amaçlı Girit’e getirerek Yunan dili alanında çalışmalar yapmak üzere hazırlıklar yatığı ileri sürülüyor.

Kırım’ın değişik bölgelerinde yaşamlarına devam eden Rum asıllıların Yunanistan’a seyahat edebilmeleri için vize sorunu bulunduğunu, bunun da gelecekte çözümlenmesi için Yunanistan’ın Avrupa Birliği nezdinde de girişimlerde bulunmak üzere hazırlıklar yaptığı haberleri geliyor.

Yunanistan’daki Panhelenik Pontus Federasyonu yöneticileri de yılın belirli zamanlarında bölgeye giderek, karşılıklı çalışmalar için zemin oluşturma çalışmaları başlattığı ileri sürülüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz