Ana Sayfa Yunanistan Haber KİNAL Partisinden 25 Kişi Birden Ayrıldı!

KİNAL Partisinden 25 Kişi Birden Ayrıldı!

5
0

Seçim öncesinde KİNAL Partisi’nde istifalar depremi giderek değişik boyutlara uluşmaya başladı.

Seçimlere geri sayımın başladığı bir zamanda Fofi Gennimata’nın KİNAL Partisi’nde çözülmeler değişik boyutlara ulaşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde istifa furyası teker teker açıklanıyordu, ancak bugün 25 kişi birden partiden ayrıldı. Bu da ülke genelinde değişik yorumlara yol açtı.

Başkan Fofi’nin Venizelos’u partiden uzaklaştırmasından sonra hem milletvekili adaylarından bazıları hem de PASOK çatısı altında siyaset yapmış Yerel Yöneticilerin istifaları seçimlere az bir zaman kala Gennimata’yı iyice köşeye sıkıştırdı.

Siyasi kulislerden gelen haberlere bakılacak olursa, KİNAL’ın seçimlerde baraj sorunu yaşaması halinde Fofi Gennimata’nın da bu partide günlerinin sayılı olduğu belirtiliyor.

Bugün de Sakız (Hios) adasından 25 toplu istifa haberi geldi ve KİNAL’da adeta deprem etkisi yarattı. Hios adasında değişik alanlarda görev yapmış siyasiler yaptıkları yazılı açıklamayla, Venizelos’un Fofi Gennimata tarafından partiden uzaklaştırılmasına tepki olarak KİNAL’dan istifa ettiklerini açıkladılar.

Açıklama ve imzalar aynen aşağıdaki gibidir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz