Ana Sayfa Yunanistan Haber Kavala’ya Mavi Hidrojen Fabrikası Kurmayı Planlıyor

Kavala’ya Mavi Hidrojen Fabrikası Kurmayı Planlıyor

2
0

Energean şirketi Kavala’ya 500 Milyon Dolarlık Karbon Depolama ve H2 Tesisi planlıyor.

Energean Plc, Miçotakis hükümetine bir karbondioksit depolama tesisi ve Kavala’nın eski Prinos petrol sahasına yakın bir bölgede hidrojen fabrikası inşa etme teklifinde bulundu. Energean, Prinos yakınlarındaki Kavala’daki mevcut Sigma kara sahasında küçük ölçekli mavi hidrojen fabrikasını kurmayı planlıyor.

Energean Plc şirketi İcra Kurulu Başkanı Mattheos Rigas Çarşamba günü bir konferansta yaptığı açıklamada, projenin Akdeniz’de türünün ilk örneği olacağını söyledi.

Proje için sermaye harcaması 500 milyon dolara yakın ve onaylanırsa proje Avrupa Birliği’nin kurtarma ve dayanıklılık tesisi tarafından finanse edilecek. Energean proje hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Mattheos Rigas, Yunanistan’ın yılda yaklaşık 60 milyon metrik ton karbondioksit ürettiğini, bu nedenle projenin ülkenin emisyonlarını yaklaşık 2,5 milyon ton veya % 4 azaltmasına yardımcı olacağını ve proje onaylanırsa gelecekte daha fazla azaltmanın mümkün olacağını söyledi.

Energean, Prinos yakınlarındaki Kavala’daki mevcut Sigma kara sahasında küçük ölçekli mavi hidrojen fabrikasını kurmayı planlıyor. Mavi hidrojen, doğal gazın hidrojen ve karbondioksite dönüştürülmesini sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz