Ana Sayfa Yunanistan Haber Kavala’da 23 Milyon Varil Petrolün Çıkarılması Hazırlıklarına Başlandı

Kavala’da 23 Milyon Varil Petrolün Çıkarılması Hazırlıklarına Başlandı

2
0

Kavala Körfezi’ndeki Epsilon parselinde Lamda platformunun kurulumu başladı.

Önümüzdeki günlerde, Kavala’nın Prinos petrol parselindeki Epsilon alanında uydu sahasının geliştirilmesi için Lamda platformunun kısmi kurulumu başlayacak.

Geçtiğimiz Cumartesi gününden beri, GSP şirketinin özel boru döşeme gemisi (Pipe Lay Barge) “Big Foot 1” Kavala’nın “Filippos II” limanında bulunuyor. Daha önce Kavala’ya getirilen petrol platformunun ayakların (kazıkların) montajına başlayacak. Platformun kurulumunun önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Lambda platformu, Prinos kompleksi kulelerinin kurulumundan 45 yıl sonra Yunanistan’da kurulacak ilk hidrokarbon çıkarma kulesi olacak.

Epsilon sahasının geliştirilmesi için önce bölgenin sosyal ortakları ile bir kamuoyu istişaresi yapılırken, Energean şirketi yakın zamanda iş takviminin takip edilmesi için gerekli güncellemelere devam etti.

Epsilon sahasının geliştirilmesi, şu anda Yunanistan’da devam eden tek hidrokarbon geliştirme projesidir. Sahada 23 milyon varil kanıtlanmış petrol rezervi bulunuyor ve üretimin önümüzdeki yıl içinde başlaması bekleniyor. Epsilon sahasının geliştirilmesine yapılacak yatırım 150 milyon doları aşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz