Ana Sayfa Yunanistan Haber “Karasuları 12 Mile Genişletilsin, Ekonomik Yaptırım Uygulansın ve Türkiye’ye Diyalog İçin Baskı...

“Karasuları 12 Mile Genişletilsin, Ekonomik Yaptırım Uygulansın ve Türkiye’ye Diyalog İçin Baskı Yapılsın”

2
0

SİRİZA Partisi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı eski Dışişleri Bakanı Katrugalos, Girit’in batısı ve doğusunda karasuların 12 mile genişletilmesi ve AB’den Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlar talep edilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Parlamentodaki partilerin temsilcilerini dış politika konularında bilgilendirme bağlamında toplantıda bir araya geldi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan ana muhalefet SİRİZA Partisi Dışişleri Dairesi Başkanı Giorgos Katrugalos, Girit’in güney ve doğusundaki karasularının genişletilmesi için Türkiye’ye yaptırımların yanı sıra, Türkiye’ye diyalog için baskı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Katrugalos açıklamasında şu ifadeleri kullanıyor: “Türk saldırganlığı bugüne kadar yaşamadığımız seviyelere tırmanıyor ve bunun için tüm siyasi güçlerin, tüm Yunan halkının ortak bir ulusal cephede seferber edilmesi gerekiyor. Ancak, ulusal cephenin, Yeni Demokrasi hükümetinden ne yazık ki göremediğimiz etkili bir dış politika stratejisine ihtiyacı var. Girit’in güney ve doğusundaki karasularının yaklaşık iki yıldır duyurulan genişletilmesi neden halen gerçekleşmedi? Neden içerikten çok iletişim politikası vurgusu sürüyor, Türkiye’nin saldırganlığını artırıyor?

Biz, Türkiye’nin her yeni meydan okumasına, her yeni saldırgan davranışı için bir bedel ödemesi gerektiğine inanıyoruz.  Ana ekonomik ortağı olan Avrupa Birliği yaptırımları ile maliyetlerle bedel ödemelidir. Kesin kırmızı çizgilere ihtiyaç var, bir daha Oruç Reis’in sularımıza savrulduğunu duymayalım.

Ve son olarak, tüm bunlar, Türkiye’yi yeniden diyalog masasına getirmeyi, güç gösterip kazanamayacağı bir şey olmadığını ve deniz ekonomik bölgeleri için ancak diplomasi ve Lahey’e başvurma yoluyla bir kazanım elde etmesini sağlamayı amaçlamalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz