Ana Sayfa Yunanistan Haber İstanbul’a Yerleşmek İsteyen Genç Yunanlılara Yardım Ediyor

İstanbul’a Yerleşmek İsteyen Genç Yunanlılara Yardım Ediyor

1
0

“İstanbullular Ekümenik Federasyonu” “ELPİS” (Umut) programı ile İstanbul’a yerleşmek ve yerel Rum soydaş topluluğa katılmak isteyen Yunan gençlere yardımcı olacak.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki 25 İstanbullular Derneğinin çalışmalarını koordine eden ve denetleyen “İstanbullular Ekümenik Federasyonu” (Oikoumeniki Omospondia Konstantinoupoliton OIOMKO), 2006 yılından bu yana büyük bir girişimde bulunuluyor ve uyguladığı “ELPİS” (Umut) programı ile İstanbul’a yerleşmek ve yerel soydaş topluluğa katılmak isteyen Yunan gençlere yardımcı olacak. Federasyon, başvuru sahiplerine hazırlık, iş bulma ve İstanbul’a yerleşme konusunda yardımcı olacağı vadinde bulunuyor.

Federasyon, İstanbul’daki Patrikhane ve Rum Cemaati Vakıflarını Destekleme Derneği gibi yerel derneklerle yakın bir şekilde bu program üzerinde çalışıyor. Bu çalışma proğramının 2010 yılından beri Türk hükümet yetkilileriyle doğrudan temas halinde yürütüldüğü ve İstanbul’a dönmek isteyen Rumlara yardım etmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

“İstanbullular Ekümenik Federasyonu”, bahsekonu programın, BM Ekonomik ve Sosyal İşler Komitesi’nde ve Avrupa Parlamentosu Komitelerinde yer aldığı için konuyu uluslararası düzeyde de gündeme getirmeye devam ediyor.

İlgilenenlerin nnap@otenet.gr adresinden elektronik ortamda başvuru yapmalarının yeterli olacağı belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz