Ana Sayfa Yunanistan Haber İskeçe’de Abrams M1 ve ΤΟΜΑ Bradley M2 Tanklarını Denediler

İskeçe’de Abrams M1 ve ΤΟΜΑ Bradley M2 Tanklarını Denediler

3
0

“Thracian Cooperation–21” tatbikatında Abrams M1 vede ΤΟΜΑ Bradley M2 tankları denendi.

Yunanistan Donanması, Amerikan uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) ile Girit’te ortak eğitim tatbikatı yaparken, Kara Kuvvetleri ise Batı Trakya’nın İskeçe kenti Kayalar köyü’nde bulunan atış tatbikat alanında, ABD’ye ait Kara Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri’nin Havacılık birimleri ile “THRACIAN COOPERATION–21” isimli ortak tatbikatlar gerçekleştiriyor.

İskeçe’nin Kayalar atış tatbikat alanında (Petrohori) XXV Zırhlı Tugayı’nın “2. Süvari Alayı – Efesos” (Efes) birlikleri ve ABD-Avrupa-Afrika Komutanlığı 1. Zırhlı Tümeni birliklerinin katılımı ile, “Trakya İşbirliği-21” isimli tatbikat 11 Mart Perşembe ve 19 Mart Cuma tarihleri arasında gerçekleştirildi.

“Trakya İşbirliği-21” tatbikatının senaryosu, düzenli angajmanların simülasyon sistemleri kullanılarak gerçekleştirildi ve lojistik konuların eşzamanlı incelenmesi ile taktik ve kontrol – atış yönetimi eğitimini içeriyordu.

Tatbikatın son aşamasını Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis, Ordu Genel Müfettişi, Doktrin ve Eğitim Komutanı Korgeneral Aggelos İlaridis, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Petros Demestihas, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aggelos Hudeludis izlerken, ABD tarafından ise Selanik’teki Başkonsolosu Elizabeth Lee,  ABD-Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Joe Jarand ve ABD Askeri Ataşesi, Albay Robert Reed Anderson izledi.

Tatbikatın sona ermesiyle bir değerlendirme yapan Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis, iki ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin yüksek operasyonel işbirliğinin önemini vurguladı ve personeli tatbikatın amaçlarına ulaştığı için tebrik etti.

“Bu tatbikatlar hedeflerimizi ilerletmemize yardımcı oluyor”

ABD-Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Joe Jarand ise, ABD’nin iki ülke arasındaki bağları ve işbirliğini güçlendirme taahhüdünü vurguladı.  Tümgeneral Joe Jarand, “Bunun gibi ikili tatbikatlar, bölgesel savunma ve güvenlik alanındaki ortak hedeflerimizi ilerletmemize yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

Her ne kadar bu tatbikat iki ülke arasında askeri alanda işbirliği ve eğitimi amaçlı olarak yapılmış olsa da, işin özünde, Yunanistan’ın envanterine katmak üzere harekete geçtiği Abrams M1 vede ΤΟΜΑ Bradley M2 tanklarını İskeçe’de denemiş oldu. Amerikalılar bu tatbikata 3 adet Abrams M1 ve 8 adet ΤΟΜΑ Bradley M2 tankları ile katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz