Ana Sayfa Yunanistan Haber İlk Yolculuk 25 Mart’ta

İlk Yolculuk 25 Mart’ta

1
0

Selanik-Atina arasında tren yolculuğunda yeni dönem başlıyor. “Beyaz Ok”  adlı beş yeni nesil trenden ilki, beklenenden iki gün önce 16 Ocak Cumartesi günü İtalya’dan Selanik’e ulaştı.

İtalya’dan gelen yeni tren ilk yolculuğunu, 1821 Devrimi’nin 200’üncü yıldönümü münasebetiyle 25 Mart’ta Atina-Selanik hattında gerçekleştirecek.

Τrenitalia şirketine ait ETR 470 n. 07 numaralı tren tamamen yeniden inşa edildi. Yunan şirketinin renklerine boyanan trene TRAINOSE ETR 470 n 01 numarası verildi.

Şirketin CEO’su Profesör Filippos Çalidis’e göre, saatte 200 kilometre hız geliştiren yeni trenler, Yunan demiryolu ağında deneme amaçlı gerçekleştirildikten sonra kademeli olarak teslim edilecek.

Yeni trenlerde biri restoran ve bar olmak üzere dokuz vagon olacak. Bunlardan üç adet birinci sınıf vagon ve dört adet de ekonomi vagonu olacak.

Her tren 600’den fazla yolcu taşıyabilecek, rahat ve hızlı bir yolculuk için uçaktan daha iyi olan yüksek standartlara ve tüm olanaklara sahip olacak.

Sürekli gelişen Yunan demiryolu ağının koşulları göz önüne alındığında, yeni trenler 160 kilometrelik bir hıza ulaşabilecek ve Atina-Selanik arasınındaki mesafe bugünün şartlarında 4 saat iken, yeni trenlerle bu yolculuk 3 saat 15 dakika gibi bir zamanda tamamlanacak. TRAINOSE için tüm yatırımın maliyeti 52 milyon Euro’ya ulaşıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz