Ana Sayfa Yunanistan Haber İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

6
0

Yunanistan Hava Kuvvetleri komutanı Georgios Bliumis Rafale savaş uçağı ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Fransız mevkidaşı Philippe Lavigne’nin davetlisi olarak 6 – 9 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Mont-de-Marsan hava üssüne giden Bliumis “VOLFA 2020” tatbikatını izledi.

Hava Kuvvetleri komutanı Georgios Bliumis, Mont-de-Marsan hava üssünden havalanan Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet Rafale savaş uçağından birinin ikinci koltuğunda eğitim ve deneme uçuşu gerçekleştirdi. Uçuşta hava muharebesi, düşük seyir, hava ve yerdeki hedeflere saldıran senaryoları icra eden iki adet Rafale savaş uçağının teknik donanımı ve havadaki kabiliyetlerinden oldukça memnun kaldığı ifade edildi.

Komutan Georgios Bliumis, Fransız Rafale savaş uçağının taşıyabileceği silahları pratikte (simülasyonda) görme fırsatı buldu. Daha sonra üretici Dassault firmasının tesislerini ve Rafale’nin uçuş simülatörünü ziyaret etti. Tatbikata katılan Yunanlı ve yabancı ekiplere de bir konuşma yaptı.

Yunanistan ile Fransa arasında yapılan anlaşma gereği, toplam bütçesi 2 milyar euro olan tam donanımlı 12 adet kullanılmış ve 6 adet yeni Rafale son versiyon F-3R savaş uçaklarından ilk 2 adeti 2021 yılının Mart ayında Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.

Ancak son gelen bilgilere göre en azından bir adet Rafale savaş uçağının kış aylarında Yunanistan’a teslim edilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı da ifade ediliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz