Ana Sayfa Yunanistan Haber “Hedefimiz 40 Yeni Savaş Uçağı”

“Hedefimiz 40 Yeni Savaş Uçağı”

3
0

Savunma Bakanı Panagiotopulos “Büyük ve organize bir proje bağlamında Silahlı Kuvvetler yeniden silahlanıyor” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos katıldığı Alpha televizyonu ana haber programında Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden silahlandığını ileri sürdü. Bakan Panagiotopulos, hedefimiz 40 yeni savaş uçağı” dedi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden silahlandırıldığına olan inancını dile getiren Bakan Panagiotopulos şu ifadeleri kullandı:

“Büyük ve organize bir proje bağlamında Silahlı Kuvvetler yeniden silahlanıyor. Programımız Başbakan’ın onayına sahip ve devam ediyor. Çok ihtiraslı ve zamana yayılmaktadır. Silahlı Kuvvetlerin üç kolunun tüm eni ve boyunu kapsıyor. Sadece Rafale uçağı gibi yeni sistemlerin satın alınmasını değil, aynı zamanda çok önemli olan mevcut sistemlerin yükseltilmesini de içermektedir.

Kuvvet yapısı ile ilgili büyük planımız, uzun vadede 40 yeni savaş uçağının satın alınmasını öngörüyor. Er ya da geç F-35’lerin de satın alınması konuşulacaktır. Şu anki zamanda değil, ancak 5. nesil uçağa gideceğiz ve bu seviyedeki ana uçak, şu an NATO içinde olan F-35 uçağıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz