Ana Sayfa Yunanistan Haber “Havlayan Köpek Isırmaz, Isırmayı Denerse Kafasına Oturtur İndiririz”

“Havlayan Köpek Isırmaz, Isırmayı Denerse Kafasına Oturtur İndiririz”

35
0

1’inci Ordu komutanı Korgeneral Konstantinos Floros çok sert bir açıklama yaptı.

Yunanistan 1’inci Ordu komutanı Korgeneral Konstantinos Floros çok sert bir açıklama yaptı. Komutan Floros “Havlayan köpek ısırmaz, ısırmayı denerse kafasına oturtur indiririz, genç nesiller az sayılarına rağmen çelik kalpleri ve ruhlarıyla her türlü tehtide karşı vatanlarını savunmaya hazırlar” ifadelerini kullandı.

Yanya (İoannina) kentinin Elliniko köyünde Balkan Savaşları sırasında hayatını kaybeden askerlerin anısına yapılan törende konuşan 1’inci Ordu komutanı Korgeneral Konstantinos Floros, Türkiye’ye yönelik yaptığı konuşmasında çok sert ifadeler kullanması dikkat çekti. Floros “Havlayan köpek ısırmaz, ısırmayı denerse kafasına oturtur indiririz, genç nesiller az sayılarına rağmen çelik kalpleri ve ruhlarıyla her türlü tehtide karşı vatanlarını savunmaya hazırlar” sözlerini kullandı.

Öte yandan Korgeneral Floros’un “sayımız az olsa da” ve “silahlarımızın eski olması önemli değil” şeklindeki sözleri, Yunan askeri gücünün hangi seviyede olduğu konusunda hem bir “itiraf” hem de “dışa verilen bir istihbarî bilgi” olarak değerlendirildi.

Korgeneral Floros özetle şunları dile getirdi:

“Kafasına Sıkarız”

“Mahallemizdeki köpekler ürürler ve bağırırlar. Havlayan köpek ısırmaz. Ancak hazır olduğumuzdan emin olabilirsiniz. Köpek tasmasını keserse, kafasına vurur ve kuyruğunu bacaklarının altına  alır kaçar gider. Biz her zaman daha azdık ve hepimizle gurur duyduğumuz şeyi yapardık. Ulus büyük çünkü Yunanlıların yürekleri çelik ve büyük. Biz her zaman başka imsenin düşmemesi için hazırız. Onlar kendi vatanları için düşsünler ve biz kendimizi özgürlüğümüzü ve gururumuzu muhafaza etmeliyiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz