Ana Sayfa Yunanistan Haber Hasret Bitiyor, Ağustos’ta Larisa’ya Geliyorlar

Hasret Bitiyor, Ağustos’ta Larisa’ya Geliyorlar

1
0

Yunanistan ısrarla istediği Heron 1 İHA’larına Ağustos ayında kavuşmaya hazırlanıyor.

Yunanistan yaklaşık 16 aylık gibi bir gecikme süresinden sonra 2020 Ağustos ayında İsrail’den gelecek olan 3 adet Heron 1 İnsansız Hava Aracı’na kavuşacak. Ağustos ayı başlarında başlayacak teslimatın Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İlk belirlemelere göre İsrail’den gelecek olan 3 adet Heron 1 İnsansız Hava Aracı’nın Larisa’da bulunan 110. Havacılık Üssü’ne konuşlanması bekleniyor.

Leasing sistemi ile 44,5 milyon euro’ya satın alınan 3 adet Heron 1 tipi İHA’nın, 3 yıllık sözleşme sonrasında Yunanistan tarafından satın alınmasına veya daha bir 3 yıl bir üst modeli ile devam edilmesi 3’üncü yılın sonunda kararlaştırılması bekleniyor.

İsrail ile sonuçlandırılan bu anlaşmadan sonra, Amerika ile devam eden 2 adet MQ-9 Guardian tipi İHA için görüşmelerin son aşamaya geldiği belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere MQ-9 Guardian tipi İHA’nın gösteri ve denemeleri Larisa’daki 110’uncu Hava Üssü’nde gerçekleştirilmişti.

Yunanistan bu İHA’ları Hava Kuvvetleri envanterine katmakla Ege’de Türkiye’ye karşı bir üstünlük sağlamayı hedefliyor. Şu an hali hazırda Ege denizi üzerinde Pegasus İHA’sı görev yapmaya devam ediyor.

Havada bu silahlanma devam ederken, denizde de Fransa’dan alınması için görüşmelerin devam ettiği Belharra sınıfı fırkateynlerle de yeni gelişmelerin yaşandığı ve büyük ihtimalle yıl sonuna kadar sonuca ulaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Burada da Leasing sistemi veya Fransa’nın sağlayacağı kredi kullanımı üzerinde duruluyor.