Ana Sayfa Yunanistan Haber Hardalias Araziye Çıktı

Hardalias Araziye Çıktı

1
0

Nea Anhialos’ta yangın nedeniyle mühimmat deposunda meydana gelen patlamalar Savunma Bakanı Yardımcısı Hardalias’ın araziye çıkmasına neden oldu.

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias, Nea Anhialos’ta yangın nedeniyle mühimmat deposunda meydana gelen patlamalar sonrasında Yunanistan genelinde askeri birliklerde yangın güvenliği önlemlerini denetlemek üzere kolları sıvadı.

Hardalias, “Hem askeri hem de sivil personelin güvenliğini ve tabii ki savaş malzemelerinin güvenliğini de garanti etmek istiyoruz. Var olabilecek küçük veya büyük sorunları öne çıkarmaya çalışıyoruz. Ve veriler sürekli değiştiğinden dolayı, belki de yangın güvenliği planlarını güncelleme ihtiyacını gidermeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Hardalias’ın 30 Temmuz Pazar günü sabah erkenden Rodop ilinin Kuşlanlı (Ksilagani) köyündeki 389. ileri cephe mühimmat depolarının bulunduğu kışlayı, Selanik’teki 873. yakıt depoları ve Larissa’daki (Yenişehir) 110. Muharebe Kanadını teftiş ederek görevlilerden bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Hardalias, Selanik’te Mikra Hava Üssü’ndeki 383. Özel Harekat ve Hava İtfaiye Filosunun 113. Avcı Kanadı’nda görev yapan Canadair CL-415 uçağının mürettebatını da ziyaret ederek çalışmalar ve karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi adı.

Ziyaretleri sırasında Milli Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’a, Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Koramiral Fragkiskos Leloudas, Hava Kuvvetleri Genel Müdürlüğü Genel Müfettişi Hava Korgeneral Georgios Karadimas, Kara Kuvvetlerinden Kurmay Başkanı Korgeneral Stavros Papastathopoulos ve deniaz Kuvvetlerinden Kurmay Başkan Tuğamiral Georgios Floros eşlik etti. Ayrıca Hava Kuvvetleri Taktik Komutanlığı’ndan Hava Korgeneral Georgios Fasoulas, 1. Ordu komutanı Korgeneral İoannis Tsioplos, 4. Kolordu komutanı Korgeneral Dimokritos Konstantakos, 3. Kolordu komutanı Korgeneral Paris Kapravelos ve Destek Tümeni komutanı Korgeneral Antonios Theodosiadis hazır bulundu.

​Selanik’teki 873. yakıt depoları ziyareti sonrasında Bakan Yardımcısı Hardalias şunları dile getirdi:

“Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın talimatıyla, Genelkurmay Başkanlığımızla işbirliği içinde, mühimmat ve akaryakıt konusunda özel önem taşıyan tüm bu bölgelerde kapsamlı bir denetim ve kontrol programı başlattık. İklim değişikliği etkiliyor, bu nedenle bazı konuların yeni verilere uyarlanıp uyarlanmayacağını ve hangi koşullar altında uygulanacağını görmeliyiz.

Silahlı Kuvvetlerin yaptığı işler ayrıcalıklıdır. Ve bu ziyaretler, bizlerin (Bakanlığın siyasi liderliği olarak) faydalı olabilmemiz ve tüm çabayı yakından takip edebilmemiz için yapılıyor.

Silahlı Kuvvetler olmasaydı ülke çökerdi. Bütün bu yıllar boyunca ellerinden gelenin en iyisini veriyorlar. Gerçekten de araştırılan bir olay vardı, bu olay göz önüne alındığında, bizi daha fazla endişelendirecek bir şey olmadığından emin olmak istiyoruz. Silahlı Kuvvetlerin fiziksel ve siyasi liderliği olarak birlikte çalışmak ve somut sonuçlar elde etmek için buradayız.”

Hardalias, 31/07 Pazartesi günü Yanya Petsali’deki 8. Bölük mühimmat depolarını, Andravida’daki 117. Muharebe Kanadı ve Araksos’taki 116. Muharebe Kanadı karargahlarını ziyaret ederek tesisleri teftiş edecek.

Salı (01/08) günü Hanya’daki 115. Avcı Kanadı karargahını teftiş edecek. Burada kontrollere ek olarak SUDA üssündeki 5. Destek Taburu İkmal, Nakil ve Levazım Bölüğünün eğitim amaçlı gerçekleştireceği küçük çaplı bir tatbikatını izleyecek.

Nikos Hardalias 2 Ağustos Çarşamba günü, Tanagra’daki 114. Avcı Kanadı karargahında olacak ve burada Yangın Güvenliği Planı test tatbikatını izleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz