Ana Sayfa Yunanistan Haber Girit’te Alman Turist Aileye Bıçaklı Saldırı!

Girit’te Alman Turist Aileye Bıçaklı Saldırı!

2
0

Giritlilerin saldırısına uğrayan Alman turist aile ne diyor?

Saldırıya uğrayan Alman turist aile, saldırının failleri serbest dolaşırken Rethimno (Osmanlı dönemi Resmo) bölgesi Skaleta’da kaldıkları otelden ayrılmaya korkuyorlar.

Olaydan şok olduklarını söyleyen Alman turistlerin ailesi, Cuma sabahı Girit’in Perama Milopotamos bölgesinde kendilerine yönelik kanlı saldırının faillerinin bir an önce yakalanmasını istiyor.

Yunan devlet televizyonu ERT kamerasına olaya ilişkin açıklama yapan Alman aile, basit bir vakadan dolayı, 4×4 kiralık arabanın arkasına hafif bir çarpmadan sonra başlayan tartışmanın 20-25 cm’lik bir bıçaklı saldırıya dönüştüğünü ve can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini ve Girit adasındaki tatillerinin kabusa döndüğünü ileri sürdü.

Girit’e üçüncü kez gelen Alman aile, kazanın yaşandığı yerden yaşanan saldırı sonrası kaçarak hafif kazalı araçla kaldıkları otele kadar geldiklerini, otele vardıktan sonra da kendilerini arayan polislere olayı anlatmalarından sonra polisin tepkisi olmadığından yakındı. Alman ailenin Alman Konsolosluuğunu arayarak olay hakkında bilgi verdiği belirtiliyor.

Bunun üzerine olayla ilişkin Hanya’daki ERT devlet televizyonuna konuşan Almanya’nın Fahri Konsolosu bayan Ganadaki, dünden bu yana ilgili talebi sunmasına rağmen, Milopotamos polis merkezinden neden hala resmi bilgi alamadığını dile getirdi. Küçük bir grubun Girit turizmine zarar vermesinin düşünülemeyeceğine dikkat çeken sektör işadamlarının olaya tepkili oldukları belirtiliyor. Yaşanan bu bıçaklı saldırı olayının, bu gibi çevreler tarafından turistlere yönelik gereksiz saldırılarda bulunulmasının ilk olmadığına vurgu yapılıyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz