Ana Sayfa Yunanistan Haber Girit’in Güneyinde Yunanistan’ın Beklentileri Yüksek

Girit’in Güneyinde Yunanistan’ın Beklentileri Yüksek

2
0

Yunanistan’ın Girit adasının güneyinde hidrokarbon ve enerji yataklarındaki beklentileri yüksek.

Yunanistan Hidrokarbonlar ve Enerji Kaynakları Yönetim Şirketi’nin (EDEYEP) yeni kurumsal kimliğinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte konuşan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, Girit adasının güneyinde beklentilerin yüksek olduğunu söyledi.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, Girit’in deniz alanındaki hidrokarbon araştırmalarından “yüksek beklentiler”den söz ederek, planlanan sondajdan gerçekten işletilebilir yataklar tespit edilirse, bunların Avrupa’nın enerji arzındaki boşluğu kapatabileceğini söyledi.

Yunanistan Hidrokarbonlar ve Enerji Kaynakları Yönetimi Şirketi’nin (EDEYEP) yeni kurumsal kimliğinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte, Helleniq Energy’nin (eski adıyla ELPE) ve ExxonMobil adına Girit’in batı ve güneybatı bölgelerinde gerçekleştirilen sismik etütler de gündeme geldi. Araştırmaların Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Araştırmalardan elde edilecek verilerin yorumlanması ve sonuçların cesaret verici olması durumunda, 2025 yılında keşif sondajı yapılması bekleniyor. Aynı zamanda, değişik bölgelerde yeni yatırımcıların araştırma ve işletme planlarına olası girişi için müzakerelerin devam ettiği belirtiliyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz