Ana Sayfa Yunanistan Haber Fransızlar Yunanistan’a Sattıkları Silahları Kontrol Ediyor

Fransızlar Yunanistan’a Sattıkları Silahları Kontrol Ediyor

3
0

Bu günlerde Yunanistan’ın değişik bölgelerinde Fransız uzmanlar tarafından silah kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Gazeteci Dimos Verikios’un haberine göre, tam bir gizlilik içinde başlayan teknik denetim, siyasi bir kararla hızlandırıldı ve hatta Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin kullanabileceği en son Fransız füzelerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Fransız teknisyenler, Yunan Hava Kuvvetleri ve Donanması’nın Fransız cephaneliğini inceliyor ve kullanıma uygunluğunu onaylıyor! Bu, geçen Pazartesi günü tam bir gizlilik içinde başlayan ve önümüzdeki Cuma sona erecek olan teknik bir inceleme olduğu ileri sürülüyor.

Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri için mevcut 85 Yunan SCALP-EG füzesinin özel fabrika muayenesinin, satın alınmalarından on yıl sonra, 2022’de yapılması planlanıyordu.

Bununla birlikte, kontrol siyasi bir kararla hızlandırıldı ve hatta 250 EXOCET ve 200 MICA gibi Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunulan en son Fransız füzelerine kadar genişletildi.

Yunanistan’a gelen ve belirli silahları tek tek inceleyen Fransız Endüstrisi teknisyenleri heyeti, her biri için ayrı ayrı bir uygunluk sertifikası veriyor!

SCALP-EG füzelerinin sadece Mirage 2000-5 savaş uçakları tarafından değil, aynı zamanda Elefsina tersanelerinde inşa edilen yeni yüksek hızlı hücum gambotları tarafından da kullanılıyor.

SCALP-EG füzeleri, 300 km menzile sahip olup, hedeflenen kılavuz kanatçıklara sahiptir: Askeri havaalanı tesisleri, Gölcük, İzmir, Aksaz ve Mersin limanlardaki gemileri, boğazlardaki köprüler, stratejik öneme sahip hedefler (İstanbul 1. Ordu Karargahı, Eskişehir, erken uyarı istasyonları, Savunma Bakanlığı) gibi hedefleri rahatlıkla vurma kabiliyetine sahip olduğu belirtiliyor.

MICA füzesi, Magic 2’nin yerine Mirage 2000’in kendini savunması için kullanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz