Ana Sayfa Yunanistan Haber Evzoni ve Kakavia Sınır Kapılarında Yeni Uygulama

Evzoni ve Kakavia Sınır Kapılarında Yeni Uygulama

1
0

Evzoni ve Kakavia sınır kapıları için 1 Mart’tan itibaren yeni uygulama geliyor.

Yunanistan’ın Selanik yakınlarından Kuzey Makedonya’ya açılan Evzoni sınır kapısı ve Kastorya (Kesriye) bölgesinden Arnavutluk’a açılan Kakavia sınır kapısında 1 Mart 2021 tarihinden itibaren yeni uygulamaya geçiliyor.

Bahsekonu her iki sınır kapısında geçişler sabah 07:00’da başlayarak akşam saat 19:00’da sona erecek. Bu uygulama 15 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek. Bu uygulama tüm araçları ve TIR’ları da kapsamaktadır. Eski uygulamada sınır kapılarında gece saat 23:00’a kadar geçiş yapılıyordu.

Bu iki kapıdan Yunanistan’a yolcu giriş sınırlaması günlük 700 kişi olarak uygulanıyordu, ancak 1 Mart tarihinden itibaren yeni uygulamaya göre Yunanistan’a 400 kişinin giriş yapmasına izin verilecek.

Yunanistan’a girişlerde her iki kapıda da hızlı tanı (rapid tests) testi yapılması zorunluluğu var. TIR şoförleri dahi test yaptırmak zorundadır. Testin pozitif çıkma durumunda ise girişe izin verilmeyecektir.

TIR ve diğer yük taşıyan kamyon şoförleri haricinde Yunanistan’a kalmak üzere giren her yolcu 14 gün boyunca karantinada kalacak. Yunanistan üzerinden transit geçen yolcular bu uygulamanın dışında kalmaktadır.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Kipi (Bahçeköy) sınır kapısındaki uygulama bugüne kadar olduğu gibi aynen devam etmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz