Ana Sayfa Yunanistan Haber “Egemenlik Haklarımız ve Ulusal Egemenliğimiz Tartışılmaz, Korunur”

“Egemenlik Haklarımız ve Ulusal Egemenliğimiz Tartışılmaz, Korunur”

3
0

Yunanistan Hükümet Sözcüsü İkonomu haftalık basın mensuplarını bilgilendirme toplantısında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. İkonomu, “Yunanistan uluslararası anlaşmalara kayıtsız şartsız saygı duyuyor ve komşularından da aynısını talep ediyor” dedi.

Sözcü İkonomu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanarak Türkiye’ye mesaj gönderdi:

“Egemenlik haklarımız ve ulusal egemenliğimiz tartışılmaz, korunur”

“Yunanistan’ın uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmalara kayıtsız şartsız saygı duyduğunu” vurguladı. “Kesinlikle ve taviz vermeden. Ve tam da bu yüzden komşularından ve aynı zamanda uluslararası toplumdan da aynı şeyi talep ediyor. Egemenlik haklarımız ve ulusal egemenliğimiz tartışılmaz ve tamamen korunur, ancak aynı zamanda hem yasal hem de tarihsel olarak garanti edilir. Efsaneler ve mesnetsiz iddialarla Yunan hukuku zerre kadar etkilenmez. Komşuyu tecride ve ötekileştirmeye götüren, Türkiye’de var olan iddiaları ve saldırganlığı kimse kabul etmiyor ve desteklemiyor. Ülkemiz, Güneydoğu Akdeniz’de güvenlik, hukuk ve özgürlük için bir güçtür ve uluslararası istikrarın sağlamlaşmasına kararlı bir katkıda bulunmaktadır. Ulusal egemenliğimizin ve herkesin bildiği egemenlik haklarımızın tam olarak korunmasını sağlamak için caydırıcı gücümüz fazlasıyla yeterlidir.

Yunanistan, Türkiye ile ters tepebilecek ve modern Batı medeniyetinin müktesebatının dışında sözlü çatışmalara girmek istemiyor. Uluslararası kuruluşları, müttefiklerimizi ve uluslararası toplumu Türk saldırganlığı hakkında sürekli olarak bilgilendiriyor, her yerde sağlam bir anlayış ve destek buluyoruz. Tüm bu nedenlerden dolayı paniklemiyoruz ama kayıtsız da değiliz. Mevcut durumda ciddiyet, milli dayanışma, siyasi istikrarımız temel önceliklerimizdir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz