Rodop Tabipler Birliği, doktorlara ait özel muayenehanelerin normal olarak yeniden açılmasını önerdi.
Yunanistan Tabipler Birliği’nin tavsiyelerine göre, Rodop Tabipler Birliği, özel muayenehanelerin 27 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren normal işleyişine dönmesini öneriyor.
Muayenehanelerde hasta bekleme odasındaki hastaların yoğun olmaması tavsiye edilirken, bu nedenle en azından otuz (30) dakikada bir (1) hasta ile randevu uygulamasıyla çalışılması öneriliyor. Aynı çalışma uygulamasının laboratuvarlar için de geçerli olması tavsiyesi yapılıyor.
Tabii ki, kesinlikle gerekli olmadığı durumlar dışında hastanın yanında refakatçi olmamalı, eğer gerekiyorsa da sadece bir kişinin refakatçi olabileceği belirtilirken, çocuklar için bir ebeveyn olması öneriliyor.
Uzmanlık alanlarının doğası gereği endoskopi yapan doktorların, saatte bir (1) hastayı muayene etmeleri uygun olabileceği belirtiliyor.
Son olarak, Koronavirüs nedeniyle resmi karantinada olmayan bölgelerden gelecek olan hastaların dışlanmaması gerektiği vurgulanıyor.