Ana Sayfa Yunanistan Haber Dendias’ın Hırvatistan’daki Dersi Yine Türkiye Eksenli

Dendias’ın Hırvatistan’daki Dersi Yine Türkiye Eksenli

2
0

Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’nin Balkan ülkelerinde uyguladığı yapıcı ve istikrarlı çalışmalarına müdahale etmeye yönelik açıklama ve girişimlerine devam ediyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić-Radman’ın davetlisi olarak Hırvatistan’a gitti. Dışişleri Bakanı Dendias Hırvat mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, Yunanistan’ın karşı karşıya olduğu zorluklardan özel olarak bahsetti ve bu bağlamda Türkiye’nin son zamanlardaki kışkırtıcı eylemlerine kapsamlı bir şekilde atıfta bulundu.

Dışişleri Bakanı Dendias, twitter üzerinden yaptığı kısa sesli değerlendirmede, “Yunan hükümeti istikrarlı bir konuma sahiptir. Retorik şiddetin artmasına, sorunların bu şekilde ele alınmasına inanmıyor. Bunlar başka yüzyıllara, başka çağlara, bize değmeyen imparatorluk algılarına aittir.” İfadelerini kullanarak Türkiye’ye göndermede bulundu.

Bakan Nikos Dendias burada yaptığı açıklamada, Batı Balkanlar’ın Avrupa perspektifinin istikrarı pekiştirmek ve bölgede revizyonizmin canlanmasını önlemek için tek yönlü bir yol olduğunu vurguladı ve Türkiye’nin bölgede provokasyona yönelik hareketler içinde olduğu hakkında ipuçları verdi.

Atina’daki diplomatik kaynaklara göre, Dışişleri Bakanı Dendias, Yunanistan’ın zorluklarla karşı karşıya olduğuna özellikle değindiği ve bu bağlamda Türkiye’nin son provokatif eylemlerine ve Yunanistan’ın Uluslararası Hukuka ve özellikle Deniz Hukukuna olan bağlılığına kapsamlı bir şekilde atıfta bulunduğu ileri sürülüyor.

Bunun ardından Dendias, 6 ana eksen etrafında dönen Yunan dış politikasının temel önceliklerine atıfta bulundu. 1) Avrupa, 2) Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Körfez, 3) Batı Balkanlar, 4) ABD, 5) Afrika, Asya, Latin Amerika ve 6) Çok taraflılığa vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Dendias, Hırvatistan’ın başkentinde ziyareti sırasında Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović tarafından da kabul edilecek.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz