Ana Sayfa Yunanistan Haber Dendias: “Seçimlerden Sonra Türk Siyaseti Balayına Mı Devam Edecek, Yoksa Normal Seyrine...

Dendias: “Seçimlerden Sonra Türk Siyaseti Balayına Mı Devam Edecek, Yoksa Normal Seyrine Mi Dönecek”

2
0

Dışişleri Bakanı, “Türk siyaseti şu anda yaşadığımız balayına mı devam edecek yoksa normal seyrine mi dönecek, seçimlerden sonra göreceğiz.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, SKAİ televizyonunda “Kalimera” programına Giorgos Aftias’ın sorularını yanıtladı. Bakan Dendias, Türk ve Yunan toplumlarını kastederek, “Her iki toplumun da olay korkusu olmadan fikir beyan edebilmesi için iklimi korumak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Dendias şunları dile getirdi: “Yunanistan-Türkiye arasında gelişmeleri her zaman büyük bir dikkatle izliyorum. Yunanistan da saf değil, çok dikkat gerektiriyor. Türk siyaseti şu anda yaşadığımız balayına mı devam edecek yoksa normal seyrine mi dönecek, seçimlerden sonra göreceğiz. Bunu çok dikkatli bir şekilde gözlemliyoruz. Her iki toplumun da olay korkusu olmadan fikir beyan edebilmesi için iklimi korumak hepimizin görevidir.

Seçimlerden çıkacak bir sonraki hükümetler, umarız Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi Partisi) olur, Türk-Yunan ihtilafına bir çözüm ümidi olup olmadığı meselesini yönetecekler.

Ülke birkaç yıl öncesine göre farklı bir bağlamda ilerliyor, dış politikamızın ana hatlarında daha geniş bir ulusal anlayış vardı. Miçotakis hükümeti döneminde geçen bu 4 yıl boyunca, Başbakan’ın emriyle siyasi partiler sürekli olarak tarafımdan bilgilendirildi ve ülkenin nereye gitmesi gerektiği konusunda daha geniş bir anlayışa sahip oldu. Barışık olmak önemli.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz