Ana Sayfa Yunanistan Haber Dendias: “Ege’nin Yarısında Egemenlik Arayan Bir Türkiye İle Değil, Çözüm Arayan Makul...

Dendias: “Ege’nin Yarısında Egemenlik Arayan Bir Türkiye İle Değil, Çözüm Arayan Makul Bir Türkiye İle”

2
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye’ye mesaj gönderdi. Dendias, “Ege’nin yarısında egemenlik arayan bir Türkiye ile değil, Yunanistan ile gerçekten çözüm arayan makul bir Türkiye ile çözüm bulunabileceğine inanıyorum.” İfadelerini kullanarak Tükiye’ye mesaj gönderdi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Newsbomb internet gazetesine verdiği röportajda Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün sorgulanmasını kabul etmeyeceğini belirtti. Dendias, Türkiye’deki siyasi tırmanış ortamında, “iç siyasi hayatın gündemlerinin Türk-Yunan ilişkilerine aktarılmasını” istemediğini belirtiyor.

Yunanistan-Türkiye ilişkilerine değinen Dışişleri Bakanı Dendias şunları dile getirdi:

“Yunanistan’ın Türkiye’yi denizden çıkarmak istemediği Türk tarafından anlaşılmalı ve buna inanılmalıdır. Odan sonra, bu baştaki kabul edilirse başarılabilir. Öncelikli olarak şart, Türkiye’nin BM Deniz Hukuku Sözleşmesi (BMDHS) çerçevesini kabul etmesidir.

Çerçeveyi kabul etmezse konuşma devam edemez, çerçeveyi kabul ederse Türkiye’nin makul her talebine çözüm bulabiliriz. Ege’nin yarısında egemenlik arayan bir Türkiye ile değil, Yunanistan ile gerçekten çözüm arayan makul bir Türkiye ile çözüm bulunabileceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıfta bulunarak, en zor tansiyonun yükseldiği dönemlerde bile birinin diğerine saygı ve nezaketle davrandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Dendias, Arnavutluk ile anlaşmanın akdedilme süreci yakında Türkiye’ye örnek teşkil edecek şekilde harekete geçeceğini ileri sürdü. Dendias, “Edi Rama prensip olarak Türkiye’ye teklif ettiğimiz şeyi kabul etti: Birleşmiş Milletler deniz Hukuku Sözleşmesi (BMDHS), adaların hakları, 12 mil, kıta sahanlığı ve Lahey. Bu, niyetimiz konusunda Türk derin devletini belki sakinleştirebilir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz