Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında “Twitter diplomasisi” trafiği yaşandı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mevlüt Çavuşoğlu’nun yeni yıl mesajına aynı şekilde Twitter üzerinden yanıt verdi. Dendias, “Umarız Türkiye 2021’de savaş tehditlerinden vazgeçer, daha Avrupalı ve daha az Neo-Osmanlıcı olur” dedi.
İki ülke Dışişleri Bakanları Twitter üzerinden birbirlerine yeni yıl mesajları gönderdi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırakın” mesajına Yunan mevkidaşından aynı tarzda bir yanıt geldi.
Dendias Çavuşoğlu’na cevaben bugün yaptığı paylaşımda, İngilizce “vazgeçmek, arzulamak ve kaçınmak” anlamlarına gelen “abandon, aspire ve abstain” kelimelerine atıfla 2021’in Türkiye için 3 “A”lar yılı olmasını temenni ettiğini söyledi.
Dendias, “Arzu ve tavsiyelerimizi paylaşırken 2021 Türkiye için;
- Meşru haklarımızı kullandığımız için bizi savaşla tehdit etmekten vazgeçeceği bir yıl olsun. Nihayetinde hepimiz 21’inci yüzyılda yaşıyoruz.
- Daha Avrupalı ve daha az Neo-Osmanlıcı olmayı arzulasın. Bunun en çok Türk halkına faydası olur.
- Provakasyon ve yasadışı eylemlerden kaçınsın” ifadelerini kullandı.
Dendias mesajını, “Bu arada Mevlüt’ün bahsetmeyi unuttuğu birşey daha var. Bu uluslararası hukuktur. Bu, farklılıklarımız hakkında yapıcı bir diyalog için tek temeldir, sevgili arkadaşım. Mutlu yıllar!” sözleriyle noktaladı.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dendias’a yönelik dün gece Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili Niko, yeni yıl için sana bazı dostane tavsiyelerde bulunayım. Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırak. 2021 bizim farklılıklarımızı adilane bir şekilde doğrudan görüşerek ve samimi olarak çözeceğimiz yıl olsun” ifadelerini kullanmıştı.