Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç’ta Bakoyanni’yi Matem Çanları İle Karşılayacaklar!

Dedeağaç’ta Bakoyanni’yi Matem Çanları İle Karşılayacaklar!

3
0

Evros halkı ayaklandı ve Bakoyanni’nin Dedeağaç’a gelişini kiliselerdeki çanları matem şeklinde çalarak karşılayacaklar.

Dünden bu yana Evros bölgesinde tedirgin bir bekleyiş hakim. Bunun sebebi ise, bölge halkı Koyunyeri (Provatonas) köyünde bulunan “DELAGRAMMATİKA” kışlasında konuşlu olan 7. Mekanize Tugayı’nın taşınmasına tepkili.

Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan silahlı kuvvetlerde yeni yapılanma çalışmaları kapsamında, Sofulu’ya bağlı Koyunyeri (Provatonas) köyünde bulunan “DELAGRAMMATİKA” kışlasında konuşlu olan 7. Mekanize Tugay’ının başka bir bölgeye taşınması halkın tepkilerine neden oluyor. Bölge halkı kışlanın taşınmaması yönünde görüş belirtiyor. Sebebi ise o bölgeye gelen askerlerin bölge ekonomisine katkı sağladıklarından dolayı buna karşı çıkıyor.

Ayrıca kışlanın taşınmasından sonra da kışlaya mültecilerin yerleştirileceğinden endişe ediliyor. Kışla bölgenin oldukça büyük ve yeni tesislerden oluşan bir kışla olduğundan bölge halkı bu taşınmaya karşı çıkıyor.

Bu sebeple de bugün bölgede bulunan Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’yi bölge halkı Dedeağaç’ta Sanayi ve Ticaret Odası önünde toplanarak hükümetin ve dolayısıyla da Savunma Bakanlığı’nın bu kararını protesto edecek. Kiliselerde çanlar ise matem şeklinde çalacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz