Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç Bölgesinde Alevler Evleri, İşyerlerini ve Bir Kiliseyi Yuttu

Dedeağaç Bölgesinde Alevler Evleri, İşyerlerini ve Bir Kiliseyi Yuttu

2
0

Dün sabah saatlerinde Dedeağaç bölgesinde meydana gelen yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.

Dedeağaç Tarım Birliği Başkanı Kostas Aleksandris liderliğindeki Ferecik (Feres) ve Ilıca Kaplıcaları (Traianupoli) çiftçileri sahip oldukları devasa traktörlerle dün gece Ilıca (Lutra) ve diğer bölgelerde alevlerin önünü kesmek için saatlerce yangın şeridi oluşturdular.

İtfaiye ekiplerinin bölgede yangını söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken yoğun duman nedeniyle dün Egnatia otoyolu Avandas sanayi bölgesi kavşağından itibaren çift yönlü trafiğe kapatmıştı. Bu gün sabah saat 04:00 civarında Egnatia otoyolu tekrar trafiğe açıldı.

Traianoupoli Belediye Başkanı Eleni İncepelidu’nun belirttiği üzere, Çamköy’de (Pefka) 4 ve Doğancı (Aetohori) köyünde 5 evin ve çok sayıda tarım aleti ve arı sandığının yandığı belirtiliyor.

Alevler iki köyden biri olan Doğancı köyündeki tarihi Metamorfosi Sotiros kilisesini tamamen yok etti.

Alevler giderek geniş bir bölgeye yayılınca ve yangın kontrolden çıkınca tedbir amaçlı Sivil Koruma Genel Sekreterliği Çamköy (Pefka), Domuzdere (Nipsa), Doğancı (Aetohori), Ilıca (Lutra), Çamlıtepe (Agnantia), Beyköy (Aristino) ve Rumçuk (Doriskos) köylerinin boşaltılması emrini verdi. Vatandaşlar Dedeağaç Belediyesinin de yardımıyla otobüslerle köylerden tahliye edildi.

Şu an yangına müdahale etmek üzere Yunanistan’ın değişik bölgelerinden Epir, Teseyla ve diğer bölgelerinden itfaiye araçları ve erleri yangınla mücadele etmek üzere bölgeye geliyor. Şiddetli esen rüzgarlar nedeniyle alevlere müdahale zorlukla yapılıyor. Havadan da yapılan müdahalelerle alevlerin yerleşim birimlerine yaklaşmaması için tonlarca su atılıyor.

Ancak bu tüm müdahalelere rağmen şu an itibariyle yangın kontrol altına alınabilmiş değil. Son rakamlara göre yangın söndürme çalışmalarına 176 itfaiye eri, 48 itfaiye aracı, 10 yaya ekibi, havadan 4 uçak ve 2 helikopter katılıyor. Ordu mensupları da 24 saat sürekli nöbet tutuyor. Chinook ağır nakliye helikopteri de yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Öte yandan Evros İtfaiye Severler Dostları Derneği başlattığı yardım kampanyasında itfaiye erlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşlar tarafından yardımlar depolanıyor ve cephelerde alevlerle mücadele eden itfaiye erlerine ulaştırılıyor. Semadirek adası ve Sofulu bölgelerinde de yardımlar toplanıyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz