Ana Sayfa Yunanistan Haber Bilanço Şu An İçin En Az 78 Ölü, Rakamların Artacağından Korkuluyor

Bilanço Şu An İçin En Az 78 Ölü, Rakamların Artacağından Korkuluyor

1
0

Mültecileri taşıyan teknenin Mora Yarımadası açıklarında batması sonucunda en az 78 kişi öldü, 104 kişinin ise sağ kurtarıldığı bildirildi.

Mültecileri taşıyan balıkçı teknesinin Mora Yarımadası’na yaklaşık 75 km mesafede battığı açıklandı. Yunanistan sahil güvenliğinin açıkladığı son bilgilere göre boğularak hayatını kaybeden 78 kişinin cesedi denizden toplanarak önce Kalamaya oradan da kimlik tespiti için Atina’ya getirilerek buzdolaplarına konuldu. Sağ kurtarılan 104 kişinin ise Mora Yarımadası’nın güneyindeki Kalamata’ya götürüldükten sonra Atina’nın kuzeyinde Malakasa bölgesinde bulunan mülteci kampına yerleştirilmek üzere çalışmalara başlandı.

Geniş çaplı operasyon devam ediyor

Teknede toplam kaç kişinin bulunduğunun bilinmediği, ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Yunanistan, bölgede başlatılan geniş çaplı arama kurtarma operasyonuna altı sahil güvenlik gemisi, bir donanma fırkateyni, bir askeri nakliye uçağı, bir hava kuvvetleri helikopteri, birkaç özel gemi ve bir insansız hava aracının eşlik ettiğini, Avrupa Birliği sınır koruma ajansı Frontex’in de operasyonda yer aldığını açıkladı.

“Destek önerisi” reddedilmiş

İtalya’ya gitmek üzere Libya’dan yola çıkan balıkçı teknesinin dün uluslararası sularda Frontex’e ait bir uçak ve yakınından geçen iki ayrı gemi tarafından görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Yunan makamlarının gece geç saatlerde tekneye ilettikleri, “destek önerisinin” teknede bulunanlar tarafından kabul edilmediği, sabaha doğru teknenin Mora Yarımadası’nın Navarin Kalesi açıklarında alabora olması sonucunda battığı belirtildi.

Yunan basını, teknedeki yolcuların büyük bir bölümünün erkek ve çoğunun da 20’li yaşlarda olduğunu duyurdu, hangi ülke vatandaşları oldukları ise henüz resmi olarak açıklanmadı. Teknede bulunanların ağırlıklı olarak Suriye, Afganistan, Pakistan, Mısır ve Filistinli oldukları belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz