Ana Sayfa Yunanistan Haber “Bayraktar TB2 SİHA’sı Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin Elinde”

“Bayraktar TB2 SİHA’sı Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin Elinde”

2
0

Türkiye’ye ait bir Bayraktar TB2 SİHA’sının Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin elinde olduğu ileri sürüldü.

Yunan MEGA televizyonundan Marinos Gasiamis’e dayandırılan bir habere göre, 2020 yılında Bingazi’de faaliyet gösteren üst düzey Yunan subaylarının eline bir Bayraktar TB2 SİHA’sının geçtiği ileri sürüldü.

Yunan basınında geniş yer verilen haberde özetle şu ifadeler kullanılıyor:

“Yunan makamları başlangıçta Bayraktar TB2 SİHA hakkında herhangi bir bilgi vermeyi reddetmesine rağmen, General Haftar’ın yakın işbirliği içinde olduğu bir ortağının Libya ordusunun Yunan yetkililerle işbirliğini doğruladığı belirtiliyor.

General Haftar’ın yakın işbirliği içinde olduğu bir yetkilinin, “Bir İHA’nın belirli parçalarının yerinde incelemesi Bingazi’de gerçekleştirildi ve onu belirleme ve düşürme deneyimimiz Yunan Hava Kuvvetleri’ne aktarıldı. Türk hava savunması ve Kirpi zırhlı araçları konusundaki tecrübemiz de aktarıldı.

Libya Ordusu Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan ile tam askeri ve istihbarat işbirliği için emir verdi ve bu pekiştirildi ve bu amaçla Cyrenaica kabilelerinin liderlerinden de baskı vardı.” Dediği belirtiliyor.

Birkaç hafta önce Yunan askeri kaynaklarından gelen haberin teyidi, Yunan subaylarının Temmuz 2020’de Bingazi’ye giderek düşürülen bir Türk SİHA’sını incelediklerine dikkat çekti.

SİHA’nın gövde, beyin ve motor parçalarını çıkardıktan sonra hepsini kamufle ederek balık ağlarının arasına yüklediler ve bir balıkçı teknesi yardımıyla bir Yunan limanına geldiler.

Transferin tüm operasyonunda İsrail, Türk tarafının hiçbir şey fark etmemesine aracıydı ve yardım etti.

SİHA, Atina yakınlarındaki tesislere nakledildi ve burada analiz edildi ve şu anda Atina’nın geliştirdiği anti-drone teknolojisinin bir ölçüsü.”

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/7115625_sta-heria-ton-ellinikon-ed-toyrkiko-drone-mpairaktar-o-rolos-toy-haftar

https://www.syrostoday.gr/News/145747-Sta-xeria-ton-ellinikon-ED-toyrkiko-drone-Mpairaktar.aspx

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz